maandag 29 april 2019

Pfff wat hebben we veel te doen....

Zonder bomen op de voorgrond was de foto echt nog veel mooier geweest maar omdat er een motorrijder vlak achter ons aanreed konden we niet eventjes stoppen. De foto laat zien dat het hier echt heel lekker weer is en dat het voorjaar tot een explosie van groen leidt.

Vanmorgen werden we wakker met een strakblauwe hemel en vogeltjes die hun hoogste lied zongen. Wat is dit toch een mooie tijd van het jaar! Zo is het niet heel erg moeilijk om uit bed te springen en de dag te beginnen. We hebben heerlijk ontbeten en uitgebreid de krant gelezen en daarna was het toch echt tijd om de auto leeg te halen. Ik heb gisteren al geschreven dat de auto echt propvol gestouwd was. Om de spullen op te kunnen ruimen moest ik eerst de tuinkast in de kelder reorganiseren. Ik had namelijk een investering in nieuwe potten gedaan. Die heb ik gekocht bij Hornbach in Eindhoven. Ik had namelijk op internet uitgezocht dat de terracotta potten daar erg goedkoop zijn. In Zweden betaalde ik voor een pot van groot formaat 13.00 euro en bij de Hornbach moest ik 2 euro en  7 eurocent betalen voor een pot met eenzelfde afmeting. Nu heb ik dus een flinke voorraad en die staat nu keurig in mijn tuinkast.


Daarna moesten we de auto verder leeghalen. Alle spullen van de boot staan nu in de kelder. Binnenkort kunnen we daarmee aan de slag gaan. De auto is nu weer leeg en staat er weer netjes bij en daarna had ik tijd om even om me heen te kijken. Alles is groen geworden in deze 12 dagen....zo ook de oprit. Die heb ik vandaag geschoffeld om het onkruid eruit te krijgen. Het andere ongewenste groen laat ik staan voor een ander moment. 
Verder zijn we vanmiddag naar Skövde gereden om daar de honden op te halen. Die hadden bij F en S gelogeerd. Nu ik mijn  blog schrijf liggen ze weer heerlijk en tevreden te 'garen' voor de kachel.
Aan het einde van de dag hebben we nog heerlijk even in het avondzonnetje op de altan gezeten. De zon komt elke week een beetje verder. Ten tijde van 'Midsommar' gaat hij onder bij de stam van de meest rechtse boom. 



Nu was ik nog van plan om een nieuw item aan mijn blog toe te voegen. Dit item zal gaan heten: ' In het nieuws in Zweden'. Maar eigenlijk ben ik nu een beetje te moe om dit nog uit te werken. Wellicht morgen dan.

Een hartelijke groet van mij en....

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Een nieuw item. Ik laat mij verrassen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het moet nog wat op gang komen Hans! Maar mijn zoon, bij wie ik vorige week was, zei me het leuk te vinden wat informatie over Zweden en wat daar gebeurt op mijn blog te lezen. Dus vandaar een nieuwsitem.

      Verwijderen