donderdag 11 april 2019

Leuke koop op loppis...en nog vele andere belevenissen....


Vandaag gingen Gerrit en ik naar Skövde toe. We hadden 'betaalde' klus bij Suzanne en Fredrik. Betaald in de zin van wij doen de klus en zij koken het eten. Dat vinden wij altijd wel een mooie deal. Voor ons kon dat wel uit want de klus was zomaar klaar, een paar houten terras tegels op maat zagen, en het eten was overheerlijk met geheime ingrediënten maar die verklap ik niet. 

Voordat we naar hen toereden hebben we eerst wat inkopen gedaan in Skövde en dat ging vliegend van start met een bezoek aan de loppis. Die ging om 11.00 uur open en net na het middaguur waren wij er ook. Mensen kinders wat een drukte daar. We konden de auto maar amper kwijt. 

 Wij gingen er naar toe om een aantal dingen te zoeken voor onze gerenoveerde kamer. We hebben veel dingetjes gevonden vandaag die denk ik erg leuk zullen staan. Mijn eerste vondst was een mooie waterkan of sauskan uit de porseleinfabriek van Gustavsberg in de variant Alva.


Toen we de kamer aan het herinrichten waren dacht ik al dat het leuk zou staan om een lampetstel op de ladenkast te zetten. Laat ik die nu op de loppis tegenkomen. En echt een heel mooie set van Rörstrand.

Helemaal gaaf ook nog. Dat vond ik echt wel een 'boppeslag'. Gerrit vond nog een heel leuk spiegeltje voor in ons nieuw gerenoveerde toilet in de hal  en nog wat andere dingen waar hij naar op zoek was. Dat zat dus flink mee allemaal.

Ik heb verder nog wat leuke bloempotten gevonden en een aantal leuke coupons (restant stoffen). Oh ja en wat ik ook nog vond was een leuke plantenstander. Het is met de beschrijving van de koop al net als met de koop zelf, ik zou hem bijna vergeten. Toen we in de auto zaten zei ik Tegen Gerrit 'heb jij de plantenstander in de auto gelegd?' Wel dat had hij niet, dus ik snel weer naar binnen en daar stond hij mooi rechtop naast de kassa. Ik vind hem zelf erg leuk, het is het onderstel van een kleine varp machine, dat is een werktuig voor het weven. Dus dat is een mooie match voor 5 euro!
Na ons bezoek aan de loppis zijn we onze andere boodschapjes gaan doen en daarna aan het einde van de middag naar S & F gegaan. Daar lag de klus al geduldig op ons te wachten. Het was een kwestie van een aantal houten tegels voor de vloer van het balkon op maat zagen. Daarvoor moet je net het juiste gereedschap hebben en dat hebben wij gelukkig. Gerrit, lenig in de heupen en met de gehoorbeschermer op en ik als lieftallige assistente met de vingers in de oren, zo klaren we de klus.



 En wat een resultaat, zowaar een echte buitenkamer erbij. Het staat echt prachtig! We hebben nog heerlijk en gezellig gegeten en zijn toen weer vertrokken want Arvid en Fynn zaten met volle blazen op ons te wachten.
Het was een heerlijke avond om terug te rijden. De temperatuur zakte van 3 naar -1 graad, we hebben de afgelopen nachten steeds een beetje nachtvorst. Maar overdag is het heerlijk zonnig maar nog steeds koud weer. 
We zijn over Beateberg en Brosundet naar huis gereden en dat was waarlijk geen slechte keuze. Ik kan nu niet meer zeggen dat wij 'nooit geen' elanden zien, vanavond staat de teller op 12!!! Ja echt ik fantaseer niet, Eerst zagen we ver in de verte 4 elanden lopen tegen de bosrand aan. Die vier die zien we wel vaker op die plek, het was te donker om ze op de foto te krijgen. Een klein eindje verder zagen we wat in het land lopen, de eerste pop up in mijn denken was 'koeien'. Maar toen realiseerde ik me dat dit nog niet kon, die staan immers nog binnen. Wij nog eens goed kijken en warempel, het was een hele groep elanden!! 8 stuks maar liefst. Auto stilgezet op het landweggetje en proberen in de gevorderde schemering toch nog wat van deze belevenis op de foto te zetten. Natuurlijk is het niet scherp maar het geeft wel een indruk van wat we zagen.



En kijk ook even naar die prachtige roze lucht.....wat een sfeerfoto!



 Aan de andere kant van de weg stonden dan ook nog eens twee reeën in het weilandje naast de auto. Wat is het toch heerlijk om zo midden in de natuur te mogen wonen. In de verte roepen nog de kraanvogels....


het is even een zoekplaatje maar in de verte zie je nog net het witte stipje van het achterwerk.....
 Vol verwondering reden we met een sukkelgangetje door richting Brosundet. Daar viel onze mond opnieuw open...... Wat een prachtige sfeer zo boven het water van het Viken. Weer de auto stilgezet en naar het water gelopen. Prachtig!



Ja het was echt een dag uit een boekje! 'We moeten morgen maar weer eens in de dag kijken?'



Wordt vervolgd.....











1 opmerking:

  1. Mooie beelden van de lucht! En wat een geluk om zoveel elanden te spotten. Kun je een paar onze kant op sturen. Volgens ons hebben wij maanden geleden voor het laatst een gezien. Wel voldoende reeën en kraanvogels, maar geen elanden. Kunnen jullie er twee misschien?

    BeantwoordenVerwijderen