woensdag 17 april 2019

Een slimme meter......


Binnenkort gaan we even op stap en daarvoor hebben we onze vervuiler ontdaan van al het winterstof. Er kwam warempel weer een rode auto tevoorschijn. Hij staat er nu weer keurig glanzend bij. Van binnen en buiten schoon.

 Toen we net druk aan de poets waren kwam er een auto ons erf oprijden. Dit was de monteur van Ellevio, de netwerkbeheerder. Deze monteur kwam bij ons de elektriciteitsmeter omwisselen. We hebben nu een soort van slimme meter. Het ziet er ingenieus uit met een zendertje dat de meterkast uitsteekt. Daarmee worden de gegevens naar Ellevio gezonden. De meter bleef de hele middag op 0 staan maar vanavond ben ik aan het bakken geweest dus nu zullen we de eerste scores wel op de teller hebben staan. We vinden het fijn dat de nieuwe meter er nu is, want we hebben veel opbrengst, vandaag 32,1 kwh en die wordt nu geteld.




Vanwege het naderende vertrek hebben we de planten nu definitief opgesteld op tafels bedekt met zeiltjes. Dan staat het maar vast. Dat ziet er wel een beetje ongezellig uit in de vensterbanken maar dat is niet anders. Zo kan ik mooi nog even vervolgen hoe het gaat maar het lijkt goed te gaan en ik krijg er vertrouwen in.
Ook buiten heb ik bakjes staan, in de altan achter het glas staat het zaaigoed voor de groentetuin. Dat begint nu ook al mooi te groeien. De kool loopt voorop, bloemkool en savooiekool. Gerrit vond nog ergens een dubbel raam en heeft dat van elkaar losgekoppeld en nu liggen mijn bakjes mooi onder een glasplaat. 





 Vandaag hadden we een bijzonder mooie dag, een echte zomerse dag. We zaten thee te drinken op de altan en hebben de deuren lekker naar de kant geschoven. Het was bijna te warm om in de zon te zitten. Op de foto kun je goed zien dat het Vångdalen al steeds groener kleurt. Voorlopig is er maar één zorg en dat is het water. Op dit moment is er alweer een open vuurverbod afgekondigd in de provincie ten zuiden aan die van ons. Ik denk dat wij spoedig zullen volgen. Een drupje regen zou echt niet verkeerd zijn!



 Wordt vervolgd....










2 opmerkingen: