maandag 29 april 2019

Brabant en It Heitelân.....

Op witte donderdag, de donderdag voor pasen zijn wij vertrokken naar NL om daar een aantal dagen bij Femke en Louis in Brabant en bij Henk en Chang in 'It Heitelân zijn.
We hebben er een heel gezellige, super leuke tijd gehad!!
Bij Femke en Louis hebben we vijf plantenbakken gemaakt voor op hun dakterras. Wel, ik zeg van we maar Gerrit heeft het leeuwendeel voor zijn rekening genomen en ik heb ze slechts in de olie gezet. Een dakterras, en het woord zegt het al, is een terras gelegen op een hoger niveau en dat geeft Louis nog wel wat kopzorgen. Hij heeft namelijk zo'n 75 zakken van 60 liter aarde nodig en dat moet  dus naar boven worden gebracht. Wij dachten zo dat de ingenieurs hiervoor zelf maar een oplossing moeten bedenken. Dat zal vast wel goed komen....
Na Pasen en het vieren van Gerrit zijn verjaardag zijn we naar Fryslân vertrokken. Daar hebben we verschillende dingen gedaan waaronder diverse bezoekjes en het vieren van koningsdag maar de belangrijkste missie aldaar was het transport klaarmaken van onze boot. Dat transport zal midden mei plaatsvinden. We hebben alles wat los zit uit de boot gehaald en de zwaarden, zwaardklammen, het roer, de giek, kluiverboom en gaffel mee naar huis genomen om deze alvast af te gaan schuren en opnieuw in de lak te gaan zetten. 
Dat moest allemaal in de auto evenals de terracotta potten en 20 geraniums die ik in NL had gekocht. Het was een afgeladen auto vol met spullen waarmee we vandaag naar huis zijn gereden, we konden er zelf nog maar net bij in.
Vanochtend zijn we iets na negen uur vertrokken, we hebben de route genomen over de twee bruggen in Denemarken en hebben in totaal dertien uur over de thuisreis gedaan. 

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar hoe mijn planten er bij zouden staan. Zou ons plantenvakantiebewateringssysteem zo werken als wij het hadden uitgedacht. Dus het allereerste waarnaar wij gingen kijken bij thuiskomst was ons groen. Alles stond er meer dan pico bello bij. Ons systeem werkt! We zijn 12 dagen weggeweest en daarvoor hadden we de planten al 6 dagen in de bakken staan en het is fantastisch gegaan. Wel was al het water in de flessen op en stonden bepaalde bakken  droog. Dat betekent dus dat we zeker in de zomer per bak twee flessen water moeten plaatsen om drie weken te kunnen overbruggen.  Alle planten hebben onze afwezigheid overleefd, geen bruine bladeren als gevolg van droogte of natte voeten, sommige planten waren zelfs flink gegroeid. Ik ben er zeer mee ingenomen!!!

Vanavond heb ik een groot deel van de planten weer op hun plek terug geplaatst. Het is even bedenken welke plant waar ook alweer stond maar daar kom ik wel uit. 



Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten