vrijdag 15 maart 2019

Ze zijn er ........

Vandaag hadden we een dagje Örebro in de planning gezet. Onze handen moesten namelijk even in de rust, die zitten onder de kleine wondjes en voelen droog aan.  Maar eventjes goed in het vet en vandaag even andere dingen doen, ook leuk.
Maar echt het allerleukste vandaag was dat we ze tegenkwamen aan de kant van de weg. Voor de allereerste keer dit jaar en echt een tastbaar teken van het naderende voorjaar. Het maakt mij helemaal blij deze eerste ontmoeting met de Kraanvogels. Ik heb er vandaag drie gezien en heb ze alle drie op de foto kunnen zetten. Niet heel scherp maar overduidelijk Kraanvogels (Tranor)!
Vlak bij Undenäs in een weiland

Op de weg naar  Örebro bij Röfors.
Binnenkort maar eens een tochtje naar Hornbergasjön inplannen. Misschien wel een leuk idee voor als Greetje hier is. Vorig jaar heb ik een hele blog gewijd aan Hörnbergasjön  Wanneer je wat geluk heb kun je daar echt heel veel Kraanvogels zien. Ze zijn er vooral 's ochtends vroeg en 's avonds laat dan wordt er ook voedsel voor ze gestrooid. Ik voelde me de hele dag blij met het zien van deze vogels vandaag, echt prachtig. Ik zei nog tegen Gerrit dat ik het zo fijn vind om zo dicht bij de natuur te leven en de seizoenen zo intensief te beleven. Dit is zo'n belevenis.

Daarbij was de rest van de dag natuurlijk maar bijzaak. We hadden dingen nodig voor ons project. Een  handenwas fonteintje voor in de wc en het aansluitmateriaal hiervoor en nog wat ditten en datten om verder te kunnen klussen. Bovendien hadden we wat spulletjes retour en daarin speelde weer eventjes de wegmaaktrol  een rol.
Vanochtend had ik netjes de kassabonnen bij elkaar gezocht van de spullen die retour moesten. Die had ik in mijn tas gestopt in het zijvakje met de rits. We gaan eerst naar de IKEA en daar haal ik de bon uit de tas en krijg ik zonder problemen mijn geld terug op mijn bankkaart gestort. Vervolgens gaan we naar de Bauhaus. Daarvoor had ik twee bonnen. Ik pak de ene bon en dat is allemaal prima in orde ook geld terug op de bankkaart en ik zal de tweede bon pakken en die kan ik nergens meer vinden. Dan denk je dat die thuis is blijven liggen (terwijl ik bijna nog voel dat ik hem in mijn tas heb gedaan) en bij thuiskomst snel thuis gekeken. Geen bon!! Waar is die nu gebleven.....waar is die trol... dan zal ik hem!


Daar zitten we gezellig aan de koffie bij de Ikea. Ik met rode neus en rode wangen die ik tegenwoordig heb. Het zal de ouderdom zijn :) denk ik. Ik geloof dat ik maar een poederdoos in mijn handtas moet doen want ik vind het niet mooi staan.

We zijn goed geslaagd voor ons wasbakje met kraan en aansluit materiaal. Hier ligt de zooi op tafel. Morgen kunnen we afwerken en de boel weer wat opruimen en opnieuw schoonmaken. Klussen is erg leuk vooral als het goed slaagt maar na een poosje heb ik ook wel weer behoefte aan orde. Zover is het bijna!


Maar het allerleukste vandaag was toch echt wel de ontdekking van de eerst Kraanvogel dit jaar. 15 maart 2019.

2 opmerkingen:

  1. Mooi hè om ze weer te zien en vooral om ze te horen. Hier waren ze vorige week door ons gespot in een weilandje. Een paar dagen eerder hoorden we ze al overvliegen, daarbij hun onmiskenbare trompetgeluid uitstotend. Yes, de lente komt er aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de roep van de Kraanvogel is werkelijk zo mooi om te horen. Ik heb inmiddels al een heel aantal gezien maar het roepen hoorde ik pas vandaag voor het eerst.

      Verwijderen