zondag 10 maart 2019

Vårvinter in Tiveden.....


 Ik weet nog dat we een keer op skivakantie waren en dat er bij aankomst helemaal geen sneeuw lag in het dorp waar wij ons hotel hadden geboekt. Voordat we gingen slapen deed onze Femke nog een keer de gordijnen open en sprak ze de legendarische woorden ' ik wens dat er morgen een dik pak nieuwe sneeuw is gevallen'. toen ging ze slapen. De volgende ochtend werden wij wakker door een vreugdekreet. De wereld was helemaal dik wit bedekt met nieuwe sneeuw. Halverwege de week verdween de sneeuw weer en sprak ze haar wens voor het slapen gaan nog eens uit...en warempel de volgende dag weer net zoals de eerste keer dikke nieuwe sneeuw.



Zo voelt het nu vandaag voor mij ook een beetje. Na mijn schrijven over het grijze weer gisteren en het verlangen naar het voorjaar werden we vanochtend wakker met prachtig winters weer. Vannacht was er een dun laagje sneeuw gevallen, de temperatuur was net onder nul en de hemel was stralend blauw.
Direct hebben we besloten om vandaag een lekkere wandeling te gaan maken en de bestemming werd Tiveden ingang Ösjönäs. Dat is de nieuwe ingang en het is daar erg mooi. Onderweg was het net eventjes wintersport en Tiveden is echt een parel!!




 Langzaam maar zeker is het ijs aan het verdwijnen. Aan de waterkant kunnen we nu soms alweer water zien en wat is dat mooi helder.
 We hebben heerlijk gewandeld en genoten. Fynn ook want die vond bij het kampvuurplekje nog een broodje met worst.



Muts op en wanten aan en een dik vest onder de jas want het was best nog frisjes. Dit is heerlijk weer!

Gisteren hadden Gerrit en ik 45 jaar verkering, we zullen maar rekenen dat dit onze traktatie was.

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten