vrijdag 8 maart 2019

Nog geen trailer ....en een trui die half af is.....

 Hier lijkt het alsof de lucht in brand staat. De zon ging zo mooi onder vandaag. In het echt was het stuk waar je op de foto de zon nog ziet ook helemaal rood. Het was één en al rode gloed. Ik hoop maar dat het een voorbode is voor mooi weer want het is alweer een aantal dagen grijs en regenachtig. Vandaag kleurde het buiten alweer een beetje wit. Eerst wat regen en natte sneeuw tot het afkoelde naar 0 graden en de sneeuw wat bleef liggen.

Nu de projecten bijna af zijn (ik moet nog een paar kleine stukjes schilderen) hebben we vandaag iets anders gedaan. Gisteren schreef ik al dat we naar Tibro zouden gaan om daar naar een boottrailer te kijken.


annonsbild
zoiets ongeveer

Dat is dan een trailer waarmee je 30 km mag rijden, we zullen die trailer nodig hebben om de boot van en naar de winterberging te rijden. Hij blijft daar dan ook op de trailer staan. Misschien zetten we hem zelfs wel naast ons huis in de winter.
Maar terug naar de trailer.... We zijn in Tibro geweest maar het weer was zo vies en koud en guur dat we beiden geen zin hadden om op het terrein naar trailers te gaan kijken. Onverrichterzake zijn we we weer vertrokken. De trailer zoeken we uit bij mooi weer en er stonden er genoeg op het terrein dus uitverkocht zullen ze niet zijn volgende week.

We zijn doorgereden naar Hjo. Daar wilde ik bij de 'Hem och Hobby' nog de aanvullende knotten katoengaren kopen voor de zomertrui met de Ierse knoop die ik aan het breien ben. Die knotten zouden ze daar bestellen zo was de vorige keer afgesproken. Kom ik daar vandaag en zal ik de knotten garen uit het vak halen......grijp ik mis! Geen garen maar wel een bordje dat dit betreffende garen uit het assortiment gaat!!!! Pffff.....zit ik met een trui die half af is! En ik had het nog gevraagd..... Dus ik naar de verkoopster en uitgelegd hoe en wat en ja, zij vond het ook wel heel sneu voor mij en ze vroeg welke verkoper mij had geholpen. Gelukkig wist ik dat nog dus die mevrouw erbij gehaald. Ja zij herinnerde zich nog wel dat ik die knotten had gekocht en dat zij had gezegd dat ze weer besteld zouden worden. Echter dat kon niet meer, zij kon er natuurlijk ook niks aan veranderen. Ze vroeg nog of ik al was begonnen met breien...en ik zei dat ik de trui half af heb (over de Ierse knoop heb ik het maar niet gehad). Ja ook zij vond het wel sneu! Daar stond ik...zonder garen en zonder vooruitzicht op garen. Ik bleef nog even staan en nogmaals zei de dame dat ze het heel sneu vond en ik heb dat maar beaamd en ben verder gegaan met mijn boodschapjes. Toen Gerrit en ik echter bij de wasrekjes stonden kwam een van de mevrouwen op mij af met een enveloppe in de hand. Ze vertelde me dat er twee cadeaubonnen in zaten en gaf mij het advies het bij de grossier nog te proberen. Mogelijk dat die nog een paar bollen als restantpartij had liggen. Nou...dat vond ik toch wel heel aardig. Toen ik bij de kassa stond en de enveloppe aan de kassière gaf zag ik dat er twee bonnen in zaten twv 250 kronen elk, dat is ongeveer 50 euro. Meer waarde dan de bolletjes katoen die ik twee weken terug had gekocht. Dat vind ik toch wel een warme douche voor 'Hem och Hobby'!!
Hieronder zie je het labeltje van mijn knotjes katoen. Mocht iemand er nog een stuk of 6 hebben liggen dan wil ik die graag overnemen. Denim DMC 132 (lichtgrijs).

Verder was er in Hjo vandaag niet zoveel te beleven, de loppis (altijd erg leuk daar) was dicht.
We zijn doorgereden naar Karlsborg en hebben daar 2 rollen behang besteld voor de renovatie van het toilet in de hal. Ons volgende project staat bijna in de stijgers, alle spullen zijn in bestelling en worden volende week geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten