zondag 17 maart 2019

Einde grote klus in het kleinste kamertje.......


Het motregent de hele dag een beetje, niet zoveel aan om erop uit buiten. Met de honden door het bos tegenover ons huis gewandeld. Je merkt dat de vorst bezig is uit de grond te trekken. Het pad wordt modderiger. Blijkbaar komen er heerlijke geuren bij vrij want de neuzen zitten zowat de hele wandeling vast in de grond. Ik moet soms sjorren om ze wat in de vooruit te krijgen. Arvid en Fynn lijken er volop van te genieten.
 Daarna wachtte de afronding van de grote klus in het kleinste kamertje. Terwijl ik wandelde en sjorde was Gerrit bezig de plafondplintjes te timmeren. Thuisgekomen wachtte de wc pot op terugplaatsing. Het was even zoeken naar de gaten maar uiteindelijk stond hij. We hadden nog even een probleempje met de waterleiding. De toevoersleiding naar de wc moeten we binnenkort vervangen daar komt roestwater uit. Dat is een klusje voor na het weekend. Gelukkig lukte het om de leiding nog wel aan de wc te bevestigen maar de toestand van die leiding is erg slecht.
Toen dat allemaal klaar was konden we beginnen met de verfraaiing. We hebben een handenwasbakje gekocht en dat gaan we monteren op een plaat van eikenhout. Omdat het kamertje niet zo heel groot is moet gerrit er een bochtje in zagen.




Dit is het geworden, het past allemaal net.
 Van hetzelfde eikenhout hebben we op de achterwand ook een plaat gemonteerd. Daarop kan ik wat leuke dingetjes zetten zodat de wc ietsje sfeervoller wordt en ook nog wat warmer van kleur.



 Ook de deur hangt er weer in en we hebben na het schilderen ervan de oude kruk er weer opgezet. Ik denk dat dit zo'n beetje de oudste kruk in ons huis is. Het slotje is voorzien van een rood en een groen kleurtje in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in NL waar het rood en wit of wit en bezet is. De kruk hebben we helemaal schoongepoetst en het mechaniek werkt nog prima.

Na het inhangen van de deur moest de boel nog worden opgeruimd  en daarna heb ik de onderverdieping nog helemaal gezogen. Half een 's nachts waren we klaar. Alles opgeruimd alles weer netjes en tevreden over het resultaat. Maar nogmaals het was best een grote klus in dit kleine kamertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten