zaterdag 2 maart 2019

Eén jaar.....en we zijn weer los....

maart 2018
1 maart, dat was de dag van gisteren, was het één jaar geleden dat Gerrit en ik zijn gestopt met ons werk. Er is alweer een jaar voorbij. Vooralsnog zijn we het zwarte gat niet tegen gekomen. We genieten elke dag opnieuw van het gevoel van vrijheid dat ons leven nu zo kenmerkt. We voelen ons zeer bevoorrecht dat we op deze manier kunnen genieten van wat ons leven ons brengt en van de tijd die we hebben; voor het eerst hebben we de tijd! Voor het eerst hebben we nu ook alle seizoenen hier meegemaakt. De winter is niet zwart hier, dat is namelijk wat velen ons vragen 'is het niet heel donker is in de wintertijd?' Nee het is niet heel donker, ik vind het persoonlijk zelfs lichter. Regelmatig valt er nieuwe sneeuw en dat geeft een enorme reflectie van het zonlicht. De dag straalt je dan tegemoet. Alleen wanneer het dan weer gaat dooien en het daarbij soms ook regent, dan is het wat een grauwe dag. Maar dat duurt nooit heel erg lang. Wat ook scheelt in ons nieuwe leven hier is dat we in ons huis van alles hebben te doen. Er wachten nog vele klussen maar daarnaast zijn de ruimten zo ingericht dat er gelegenheid is voor het uitvoeren van  hobby's, zowel voor Gerrit als voor mezelf. Vaak heb ik zelfs het gevoel dat ik tijd tekort heb en niet toekom aan wat ik me had voorgenomen of wat ik eigenlijk wil doen. We genieten en nog belangrijker, we komen tot rust! Het item werk verdwijnt uit ons aandachtsveld en dat geeft ruimte, met een goed effect op de stemming en op de nachtrust. Elke dag weer zeggen we tegen elkaar dat het een goede keuze is geweest dat we deze stappen hebben gezet, het stoppen met werken nu we nog goed gezond zijn en de verhuizing naar Zweden.

Vandaag heb ik het gevoel dat we zijn ontwaakt uit onze winterrust. We zijn de hele dag actief bezig geweest met klussen. Gerrit heeft een gordijnkoof gemaakt voor onze slaapkamer en zelf ben ik vandaag druk geweest met het afschuren van het deurkozijn van de badkamer en het schilderen ervan. Daarnaast heb ik alle voegen uitgeschrobd en ontvet. Ik denk dat de badkamer is geschrokken van de schoonmaakbeurt van vandaag. Op de tegeltjes zat nog een waas van het cement, achtergebleven van het voegen al menige jaren terug. Maar nu glimmen de wandtegeltjes als nooit tevoren.
Ik laat even een foto zien van het schilderwerk voor onze activiteiten.....(dat is altijd leuk de voor en na beelden)

conditie van het schilderwerk in badkamer en overloop

 En zo ziet het er nu uit....  Alles weer mooi strak in de verf.


De radiator, al een oude, zag er roestig en afgebladderd uit. Ik had er meestal een handdoek voor hangen zodat het niet zo zichtbaar was. Gerrit heeft hem helemaal afgeschuurd, daarna heb ik hem in de primer gezet en vandaag heb ik hem voor de derde keer afgelakt met radiatorlak. Nu kan hij er wel weer een paar jaar tegen denk ik zo. Het ziet er echt zoveel beter uit.


 De deur van de badkamer licht op de overloop op schammels te drogen. Die had ik gisteren al afgeschuurd en in de verf gezet. Vandaag nog een paar plekjes bijgewerkt en daarna kan het beslag weer worden gemonteerd.

 Voor vandaag is mijn klusje in de badkamer geklaard. We moeten nu eerst onze plafondplaten en het uitgekozen badkamermeubeltje ophalen. We hebben nog wel een paar uurtjes werk te gaan deze week voordat we ons weer lekker kunnen douchen in de gerenoveerde badkamer. We hoeven ons echter deze dagen niet te behelpen, we hebben nog twee badkamers dus we kunnen kiezen.

Vandaag heb ik de nieuwe vitrage en de gordijnen voor onze slaapkamer afgemaakt. Ik heb er met mijn nieuwe machine een mooie blinde zoom in gestikt. Toen alle gordijnen klaar waren zou ik ze nog mooi even gaan strijken. En wat overkomt me nu met mijn mooie nieuwe zelfgemaakte witte gordijn....dat er met de stoom uit het strijkijzer ook stoomroest meekomt. Nu heb ik dus roestvlekken in mijn nieuwe witte overgordijnen. Ik had de neiging om een raar woord te zeggen maar heb dat maar niet gedaan. De vlekken verdwijnen er niet door. Morgen maar bedenken wat ik ermee ga doen.


 Met de vitrage heb ik ook nog een probleempje. Mijn haken zijn namelijk op. Ik had een hele serie meegenomen uit Nederland, gordijnhaken hier zijn doorgaans iets anders van vorm. Ik ga even zoeken op internet en vind ik ze niet dan moet de vitrage even wachten op ons volgende bezoek aan NL.
Hier nog even een beeld van de koof voor de slaapkamer. Vandaag moet de lijm drogen, morgen zet ik hem in de grondverf.
Het is nu weer zo zoals we dat al jaren gewend zijn in ons huis, overal ligt wat, in de gang liggen de gordijnroeden en het nieuwe rolgordijn voor de slaapkamer, in de achterkamer liggen de vijf zitkussens voor de buitenstoelen in de voorkamer ligt de koof op de tafel en over de deuren hangen de nieuwe gordijnen, op de overloop ligt de deur op schammels en in de garage staan de machines her en der en ligt er weer zaagstof op de vloer Wij zitten vanavond in de keuken, daar ligt alleen maar de tas met de 10 kopjes voor Lilian op de vloer.
In mijn breimand ligt het voorpand voor mijn zomertrui met de Ierse of Keltische knoop. 
De knoop is goed gelukt maar ik denk dat ik het hele pand weer uithaal. Ik wil aan beide kanten 5 extra steken zodat ik meer steken beschikbaar heb voor het minderen bij de hals en de knoop moet iets lager beginnen zodat er meer ruimte is voor de hals. 
We zijn weer los!



wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten