maandag 25 maart 2019

De trailer is gekocht......en erg veel Kraanvogels vandaag...

Na twee fantastische dagen in Stockholm zijn we nu weer thuis. Ook de terugreis zijn we met de trein gegaan en dat beviel ons wederom prima! Non stop naar Skövde met onze auto keurig in de garage naast het station.
Bij aankomst zijn we direct naar Suzanne en Fredrik gereden want daar wachtten de honden op ons. Het was een blij weerzien met de honden en met S en Fr.
We hebben bijgekletst en de foto's van Stockholm laten zien en we kregen een heerlijke Indische maaltijd voorgeschoteld. Kijk dat is nog eens thuiskomen! Op de vroege avond zijn we weer naar huis gereden. 
Thuis was alles pico bello, ook met mijn planten gelukkig.

Vanochtend tijdens het ontbijt had ik zo'n heerlijk vrij gevoel, zo van alle opties liggen nog open vandaag, wat heerlijk, wat zal deze dag ons brengen.......
Tot Gerrit zei dat we met de kar en met de kraan, die de boot van de vrachtauto trailer op onze eigen trailer moet tillen, aan de slag moesten gaan. Dat moet klaar want over 6 weken is het zover. Ja toen was de dag opeens zomaar weer ingevuld!
Gelukkig was het vandaag mooi weer, we waren er immers al eerder geweest maar toen was het te koud vonden wij om een trailer uit te zoeken. 
Wel het meeste zoekwerk was op internet al gedaan zodat het uiteindelijke kopen van de trailer een klusje was dat we in een kwartiertje hadden geklaard. Bij Släpvagns grossisten.se in Tibro stonden er genoeg, de baas wilde wel verkopen en wij wilden wel kopen. Onze trailer was in de aanbieding en dat scheelde ook weer een beetje.



 We konden de trailer meteen wel meenemen, hij is ongeremd en we mogen er maar 30 km per uur mee rijden. We kregen nog even hulp bij het aanhaken. Met de rode driehoek achterop...wat kan er nog misgaan.

 We zijn met een gangetje van 40 km/h naar huis gereden. Lekker over binnendoorweggetjes hadden we heerlijk de tijd wat om ons heen te kijken en te genieten van het ontluikende voorjaar. Gerrit opperde al om ook zo'n rode driehoek op de auto te plaatsen, het rijdt immer wel lekker relaxed zo met 40 km/h!
Vandaag zagen we echt heeeeeel erg veel Kraanvogels. Ze zien er nog een beetje magertjes uit vind ik. Wellicht moeten ze nog wat aansterken na hun lange reis.




hier staat de ene....
en hier de andere....

en die ene....

Wil naar die andere...
 En wij zaten er tussen met die lange trailer achter ons te rammelen. We zijn maar even rustig blijven staan om de vogels niet onrustiger te maken dan ze al waren.


 Vlak bij huis stonden er nog twee en later zag ik er nog drie in de lucht vliegen, al roepend naar elkaar, heerlijk!

En daar draait 'ie' dan voor de allereerste keer onze oprit op. Hij paste gelukkig goed tussen de palen van de oprit door en met de 6 wielen kon hij ook de scherpe bocht nog nemen. Dat doet er toe want dat moet straks ook met boot erop. Wat we niet gaan doen is met de auto de boot in en uit het water laten gaan. Dan kon het wel eens zo zijn dat we straks twee watervoertuigen hebben. Ik vind het allemaal nog wat spannend maar dat vind ik altijd met nieuwe dingen. Ook dit zal wel weer loslopen!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten