vrijdag 22 februari 2019

Sporen in de sneeuw.....

We hebben weer een beetje winter. Vandaag was het echt een prachtige winterse dag met veel zonneschijn en temperaturen van -4 tot 0 graden. Na ons ochtend ritueel bestaande uit ontbijten, de krant lezen, de beurskoersen bestuderen en even op FB kijken, hebben we de wandelschoenen aangetrokken en zijn we naar het Götakanal gereden om daar lekker te gaan wandelen.  In de zomer is het er prachtig, dan varen er boten door het kanaal die dan in de sluizen worden geschut, soms wel vier of vijf sluizen achter elkaar. Vaak staan wij er dan even naar te kijken. Nu in de winter is het kanaal gesloten, grote delen staan ook zonder water, wat kan vanwege de sluizen, ook nu kun je er heerlijk wandelen. Langs het kanaal loopt een prachtige wandel-en fietsroute.


 Wij zijn onze wandeling gestart bij Vassbacken. Het eerste deel van onze wandeling liepen we in de voetsporen van andere wandelaars. De sneeuw, een kleine 10 cm, kraakt heerlijk onder onze schoenen en het is volkomen stil.



 Wanneer we wat doorlopen houden de voetsporen van de andere wandelaars op, we kunnen zien dat zij zijn afgeslagen maar het vreemde is dat hun hond doorloopt. Tenminste ik dacht dat het hondensporen waren maar waarschijnlijk zijn het sporen van een vos of een das. Het is een prachtig gezicht, die verse onbelopen sneeuw met daarin het spoor van een dier.







 We kunnen precies zien hoe het beestje gelopen heeft. Op een gegeven moment verdwijnt het spoor en kunnen we zien dat hij het ijs is overgestoken. Op de boomstam aan de overkant gaat het spoor weer verder. Wij doen dit niet na! We hebben geen idee van de dikte van het ijs en in het kanaal zit altijd wel een beetje stroming.
We lopen tot aan het eiland en nemen ook nog even een kijkje op het eiland zelf. Daarop staat één huis en dat wordt op dit moment gerenoveerd. Vorig jaar hadden we al gezien dat het erg vervallen was. Nu zit er een nieuw dak op en zijn alle regenpijpen vervangen. Een prachtig plekje voor een zomerwoning.


Na ons bezoekje aan het eiland zijn we weer omgekeerd en naar de auto gelopen. We hebben volop genoten van deze winterse dag. Hoeveel zouden er nog komen dit jaar? Van mij mag het voorjaar ook wel beginnen hoor maar het is nog maar februari dus er kan nog van alles gebeuren.

De rest van de middag heeft Gerrit wat zitten lezen (hij is nog steeds wat beperkt in zijn activiteiten) en heb ik een tweede kussen voor de tuinstoelen gemaakt. Dat is klaar op de knopen na, dat komt morgen.

Wordt vervolgd.....



2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's van het winterse Götakanaal. De tweede foto herken ik van toen wij er een pauze hielden tijdens één van onze vakanties.
    Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk is dat he, wanneer je een plek herkent waar je ooit bent geweest. Nu waarschijnlijk in een heel ander jaargetijde.

    BeantwoordenVerwijderen