vrijdag 1 februari 2019

Meer sneeuw.....

We zijn niet zo heel veel buiten geweest vandaag. Reden is dat het de hele dag heeft gesneeuwd. Er is een kleine 10 cm gevallen vandaag. Onze oprit, die we zo mooi begaanbaar hadden gemaakt, moet morgen weer opnieuw schoon geschoven worden. Dat wordt hard werken met die dikke laag sneeuw.



Op de foto hierboven het huis van de buren. Dat rode van de huizen is echt zo mooi in de sneeuw. Wanneer er geen rode huizen in de buurt zijn zijn de foto's bijna zwart-wit van kleur.



De vogels voeren we bij. Bij de deur van de keuken hebben we een voederkolom hangen. Daar komen een aantal vaste gasten. De specht mogen we bijna rekenen tot onze vaste 'kunde'. Hij heeft een ijzeren regelmaat. Wanneer wij 's ochtends het ontbijt op hebben en net in de krant zitten, komt hij aanvliegen. Hij pikt zo hard in de pinda's dat het huis er van dendert. Hij raakt ook al een beetje aan ons gewend. Voorheen vloog hij verschrikt weg wanneer wij ons in de keuken bewogen. Nu kunnen we doen wat we willen, hij eet lekker door! Een keertje heeft Gerrit hem gered. Dat was toen onze altan er nog niet zo lang stond. De specht vloog toen tegen de glazen deur aan. Gerrit heeft hem liefdevol opgeraapt en op zij-muurtje gelegd. Een kwartiertje later is hij weer weggevlogen. Zulke dingen schept een band natuurlijk.

 Het mooie van de sneeuw is dat je kunt zien wat een druk verkeer we 's nachts in de tuin hebben. De sneeuw zit vol met sporen.





De sporen van ons eekhoorntje kunnen we zo vinden. Een dun lijntje van bom tot boom. Ik ben erg benieuwd waar die zijn wintervoorraadje heeft aangelegd.

Ik wens al mijn blog lezers weer een heel goed weekend toe!


Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten