zaterdag 9 februari 2019

Dooi.......


Het winterse weer is nu even voorbij, een aantal dagen eigenlijk al. Veel van de sneeuw is alweer weggesmolten en we soppen een beetje over onze oprit heen. Het dooiweer maakt ook dat het wat stil is op de blog. Het lokt namelijk niet echt erop uit te gaan. Gerrit en ik doen wat dingetjes in huis.

Onze enigste buitenactiviteit vandaag was het monteren van de skibox op het dak van de auto. Morgen gaan we namelijk op stap en we hebben er reuze zin in.
Het is overigens maar goed dat wij naar de wat hoger gelegen gebieden reizen. Vandaag was er namelijk op het nieuws dat er in onze provincie Västra Götaland wel 30 wegen, waaronder de E6 naar Göteborg, deels onder water staan als gevolg van de smeltende sneeuw. Je kunt je voorstellen wat dit betekent voor de doorstroming van het verkeer.

Västsverige har drabbats av översvämningar.

In ons dorp zijn de wegen nu weer schoon. Voor vandaag kwam dat goed uit omdat we de Undenäs Vinterlopp hadden. De vinterlopp is een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden vanaf 2 km. Dat klinkt weinig maar in ons dorp zitten nog best wel pittige hoogteverschillen. Wij hebben het dit jaar even aan ons voorbij laten gaan. Wij waren druk met de voorbereiding voor onze vakantie. De auto staat ingepakt klaar en na het ontbijt morgen vertrekken we richting Sälen.

Een van de dingetjes die ik meeneem op vakantie is een brief die gisteren met de post kwam. Ik mag hem pas openmaken op de 14e staat op de enveloppe geschreven. Lieve afzenders, dank je wel en ik wacht netjes af! 

Wordt vervolgd.....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten