zondag 10 februari 2019

Op naar Sälen.....




Al een aantal maanden geleden hebben we een huisje gehuurd in een vakantiepark op de fjällen bij Sälen. Sälen ligt in de provincie Dalarna tegen de Noorse grens aan. Het grensgebied tussen Noorwegen en Zweden is een beetje bergachtig. Er zijn bergen van zo'n 1000 meter hoogte. Een gebied waar wintersport bedreven wordt zowel in Noorwegen als Zweden. Het skigebied bij Sälen is het grootste gebied in Zweden en Scandinavië. Met elkaar is hier 116 km piste te vinden in alle kleuren. Wat we even niet wisten toen we onze boeking deden is dat de door ons gekozen week samenvalt met de 'sportlöv' zeg maar de wintervakantieperiode van de scholen. Het zal dus gezellig druk zijn op de pistes :)
Toen we uit Undenäs vertrokken dooide het flink met een graad of 4 boven nul, wel een beetje een troosteloos gezicht eerlijk gezegd al die sneeuw met zwarte randen. Noordelijker was er iets meer sneeuw maar nog steeds dooi en regen en pas bij het naderen van de bergen ging de regen over in dikke sneeuwvlokken. 

Värmland

Dit is in de buurt van Malung

Hier naderen we het gebied waar ons huisje staat.

 In de buurt van ons huisje liggen er inmiddels dikke sneeuwwallen aan de kant van de weg.

 Dit is ons verblijf voor de komende week. Je ziet aan de sneeuw op het dak dat de temperaturen hier ook boven nul zijn geweest. Een deel van de daksneeuw is naar beneden geschoven en vormt nu een natuurlijke zonwering voor als dit nodig mocht zijn.
Aangekomen bij het huisje moesten we eerst even sneeuwruimen voordat we naar binnen konden gaan.
 Binnen is het gerieflijk warm en ziet het er gezellig en schoon uit. We hebben een woonkamer/keuken, twee kleine slaapkamers, een badkamer en een halletje. Precies voldoende ruimte voor ons vieren, want Suzanne en Fredrik zijn ook mee en onze honden vanzelf.



 Een spiksplinternieuwe moderne badkamer. Het geheel ziet er zeer verzorgd uit.
 Morgen gaan we eerst voor S en F ski's huren en dan hoppa de pistes op. We zullen eens zien hoe het gaat. Verleerd zijn we het in elke geval niet, twee weken terug ging het nog prima!

Dit is dan het gebied vanaf ons huisje op 800 meter afstand, het skigebied bij Lindvallen.
Zo ziet de pistenkaart eruit:
Wij zijn benieuwd.....

Wordt vervolgd....

3 opmerkingen: