donderdag 3 januari 2019

We zijn er weer.....


 Gerrit en ik wensen al mijn blog lezers een Heel Erg Goed 2019!!

Er was even een korte blog pauze wegens een kerstreis naar Nederland. Inmiddels zitten we weer op onze stek en kan het bloggen weer van start gaan. In de drukte van het familieleven, overigens supergezellig, lukt dat bloggen niet.

Omdat we op 1 januari het nieuwjaarsconcert en het schansspringen niet willen missen net als de nieuwjaarswandeling zijn we vandaag op 2 januari weer naar huis gereisd. De thuisreis is prima verlopen.

Het was een lange dag vandaag. We waren gisteravond vroeg gaan slapen vanwege de aanstaande reis. Het doel was 6.00 uur opstaan en dan vertrekken. Greetje zou meereizen naar Groningen om daar de trein naar Amsterdam te nemen. Echter om half twee waren Gerrit en ik klaar wakker. We hebben nog liggen draaien tot half vier maar zijn er toen uitgestapt en hebben ons reisklaar gemaakt. Ook Greetje was wakker en die vond iets eerder op de trein geen probleem. Henk kwam ook nog even slaapwandelend naar beneden en vroeg zich af wat wij zo vroeg op de ochtend van plan waren. We hebben vrolijk afscheid genomen en hem weer naar bed gestuurd, ook voor hem begint het gewone leven nu weer
Om half zes zijn we bij het station en nemen we afscheid van Greetje en dan begint de lange thuisreis. Het is niet druk op de weg, zonder problemen kunnen we goed doorrijden langs Bremen en Hamburg en staan we half 10 bij de boot naar Denemarken. Daar moeten we even een half uurtje wachten.
Rond het middaguur (12.44 uur)passeren we de brug naar Zweden. Deze keer konden we bij de douane zo doorrijden, dat scheelde maar weer.

Passage Öresundbron
Kwart voor zes rijden we onze oprit op.

Thuis is alles gelukkig goed, en heerlijk te ervaren dat het huis ook als thuis voelt, niet geheel onbelangrijk. Er is maar één ding en dat is dat het hier binnen koud is. In de keuken is het 11 graden wanneer we binnenstappen. De eerste actie is daarom het aansteken van de Karl-Johan en vervolgens de ventilator ervan op maximaal instellen zodat er warme lucht de keuken in geblazen wordt. Je kunt aan Arvid wel zien dat die nog wat terugverlangt naar zijn heerlijke warme plekje, met vloerverwarming, in de Westereen. Hij ziet er nog wat ongelukkig uit. Het is even wennen zo maar het komt goed.


De kerst is dan wel voorbij maar om nog wat extra warmte toe te voegen steek ik de kaarsen in de kandelaar ook maar even aan.

Wanneer we onze spullen uit de auto hebben gehaald gaan we eerst eventjes vlak voor de kachel zitten. Want oh man wat is het koud! Het vriest maar amper maar de wind is snijdend koud en het waait hard!

 Zo gek als Gerrit doe ik het niet. Hij houdt eerst zijn jas nog aan wanneer we lekker voor het blazende kacheltje zitten en houdt ook zijn 'Liberty' muts nog op. Bovendien heeft hij honger en daarom zijn de laatste nootjes uit het zakje voor hem.
 Kijk hier gaat het dan al wat beter. Lekker ontspannen voor de warme kachel.
.
Wanneer we ons goed en wel voor het kacheltje geïnstalleerd hebben appt Greetje nog even over haar meegenomen plantjes. Zo doen we dat, zijn wij bij haar dan neem ik wat van haar stekjes mee naar  huis en omgekeerd is zij met een pot vol stekjes van ons teruggereisd naar Engeland.


De glazen druppel, gekregen van de kerstman, is gevuld met luchtplantjes en hangt prachtig voor het zijraam. De hangplant rechts hangt in een pot gevonden op de loppis in Skövde. Leuk dat soort herinneringen terug te zien op deze foto. Voor ons beiden geldt dat na een lange afwezigheid er wat planten in de recovery moeten. Zelf had ik ze voor de kerst een flinke plens water gegeven maar sommige planten stonden toch net iets te lang te droog. Ik hoop dat ze het halen.



We hebben een nieuw jaar te gaan, een jaar vol vrijheid en uitdagingen. We hebben er zin in!!


Wordt vervolgd....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten