zaterdag 26 januari 2019

Ja ja....het is wat het lijkt......

Ja ja... het is wat het lijkt. 


Vandaag hebben wij op de lange latten gestaan. Dat zou vorig weekend al maar toen was de piste nog niet geheel goed geprepareerd en daardoor niet opengesteld. Maar vandaag wel en het was prima! Dit was voor ons de primeur met het skien op de pistes van Stenkällegården. Dat is een camping-skigebied aan de rand van het nationaal park Tiveden. Wanneer je de link opent kun je er een kijkje nemen. Er is zelfs een live webcam. Ook in de winter kun je er terecht met je camper of caravan. Het is echt een heel leuke en ogenschijnlijk rustige camping. Zo in de winter zijn er gasten die een vaste plek hebben bijvoorbeeld aan de rand van de piste. Vandaag zagen wij een aantal mensen bij hun caravan lekker bbq-en na het skien. 
In februari gaan we een korte skivakantie vieren en het leek ons een goed idee om vandaag alvast de spieren een beetje te laten wennen. We doen elke dag oefeningen bijvoorbeeld 's ochtends 10 keer de trap op en neer lopen op de tenen en 10 keer opdrukken, Gerrit doet ook nog 1 minuut planken maar dat vind ik erg saai en daarom sla ik het meestal over.
Op onderstaande foto zijn we klaar voor de start. Het ziet eruit alsof we er zin in hebben en dat is ook zo. Nieuwsgierig naar wat we zullen tegenkomen.

 We waren namelijk al een aantal keren bij dit gebiedje geweest, het ligt ongeveer 15 km bij ons huis vandaan dus vlakbij, en waren heel nieuwsgierig geworden naar hoe je daar kunt skien.

Zo komen wij aangelopen, later zagen we dat we vlakbij de piste ook kunnen parkeren maar de wandeling was een mooie opwarming van de spieren.

 Bij de entre zie je een kleine rode stuga waar je koffie en worstjes en hamburgers kunt kopen, vandaag was er ook eigengemaakte goulashsoep. Verderop is een stuga waar je de skipas kunt kopen. Voor een namiddag 19 euro geloof ik. Het is er een gezellige boel. Geen glitter en glamour alles heel pretentieloos maar heel gezellig. Er zijn een aantal grillplaatsen waar je je meegebrachte worstjes kunt grillen. Er zitten gezinnen met jonge kinderen hun meegebrachte waren op te smikkelen. Er ligt zelfs hout klaar voor de gril. Geweldig!!

Het ski gebied is klein, er zijn drie pistes, je zou kunnen zeggen een blauwe+ een blauwe en een blauwe- en er zijn drie liften, twee sleepliften en een pannenkoek-lift. Bij één van de liften staat iemand voor het aanreiken van het steuntje. Prima voor elkaar. Wij brachten vandaag de gemiddelde leeftijd flink omhoog, er waren veel gezinnen met jonge kinderen, maar het was er niet druk en we hoefden ook niet voor de liften te wachten.
Hier staat Gerrit klaar voor de afdaling. Wij vinden de middelste afdaling het leukst, daarin zitten namelijk wat heuveltjes waardoor je wat meer vaart krijgt. De blauwe+ piste was nog een beetje ijzig. Nu heb ik het zelf vandaag wat rustig aan gedaan maar Gerrit schiet als een speer naar beneden.






We hebben twee uurtjes geskied en dat was bijzonder leuk!😊

Volgens het weerbericht komt er morgen nieuwe sneeuw, we zullen zien.

Wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten