zondag 7 oktober 2018

Waar een gitaar je al niet kan brengen.....

Ik vraag me af waarmee ik de post van vandaag zal beginnen. 
Ik heb namelijk een aantal dingen waarover ik zou kunnen schrijven. Ik kies voor de gitaar. Een aantal dagen terug schreef ik over Gerrit's nieuwe vriend Koen. Gerrit leert gitaarspelen met online lessen van Koen. om te beginnen eerst maar eens 22 lessen en dan zou hij toch wel al een liedje moeten kunnen spelen. Zelf doe ik stiekem ook een beetje mee met Koen maar dat mag geen naam hebben. 
Het bezig zijn met de gitaar maakt wel dat ik eens wat ben gaan zoeken naar gitaarspel, een stukje verdieping zou je kunnen zeggen. Dat hoort er toch ook bij dat je weet wie je grote voorbeelden zijn...
Maestro Paco de LuciaIk vond op internet een van de meest virtuoze flamenco gitaarspelers van de afgelopen tijd. Paco de Lucia. Eerst maar eens een linkje naar een bestandje dat hem laat horen. Echt gaan beluisteren wat het is een fantastisch gitaarspel dit 'Concierto de Aranjuez'. Want je moet weten dat Paco de Lucia geen noten kon lezen. Hij is gevormd in de Flamenco muziek die van ouder op kind wordt doorgegeven. Paco de Lucia had een groot gitaartalent en dit werd onderkend door zowel zijn vader als zijn 10 jaar oudere broer, beiden waren goede flamenco gitaarspelers. Paco de Lucia heeft zelf weinig onderwijs genoten. Hij was de jongste van 5 kinderen en het gezin had het niet breed. Zijn vader was overdag stoffen verkoper en in zijn vrije tijd bezig met muziek. Hij moest van zijn vader  10 tot 12 uur per dag gitaar spelen om de ritmes van de Flamenco goed onder de knie te krijgen, en de Flamenco, dat is een zeer ritmische muzieksoort.  Dat weinig onderwijs heeft hem minderwaardigheidsgevoelens gegeven. Het liefst stond hij niet in de belangstelling. Een wens die niet helemaal overeenkwam met zijn professie. Hij vond dan zelf ook dat hij het verkeerde beroep had. Paco de Lucia is niet zijn werkelijke naam. Hij heet eigenlijk Francisco Sanchez Gómez. In het dorp waar hij opgroeide Algerciras waren er meerdere kinderen die Paco heetten. Daarom werd hij Paco van Lucia genoemd. Lucia was zijn moeder. De naam van zijn moeder heeft hij als een soort eerbetoon aan haar als artiestennaam aangenomen. Paco heeft veel samengespeeld met zijn broer Ramon de Algeciras. Echt prachtig om te beluisteren en ritmisch zo perfect! Helaas is hij in 2014 op 66 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval overleden. 
Maar.....Waar Koen je al niet kan brengen!! Gisteravond heb ik de hele avond zitten genieten van gitaarmuziek.

Nu weer overschakelen naar de meer aardse dingen van ons bestaan. 



 De herfst doet zijn intrede met prachtige rode en gouden kleuren. Ik zie de natuur elke dag anders kleuren. Vorige week maandag was het meeste groen nog groen maar wanneer Gerrit en ik nu een tochtje rijden zien we veel gouden en rode kleuren. Ook in onze eigen tuin kleuren de bomen naar de herfst. Prachtig om te zien.
Vorige week hebben we weer zaden en pinda's in de vogelvoederbak gedaan. Sinds die tijd is het rond ons huis een drukte van belang. We zien Koolmezen, Zwartkopmezen, boomklevers, mussen, en zelfs een specht heerlijk snoepen van wat wij ze aanbieden. Na een week is de hele bak al leeg.
De specht had vandaag een beetje pech. Na één van zijn maaltijden vloog hij weg, pardoes tegen onze altanramen aan. Daar moest hij even van bijkomen. Gerrit heeft hem opgepakt en op het muurtje gezet zodat hij, als hij zover was, zo weer weg kon vliegen. Het duurde een poosje voordat dit zover was.




Hier mijn laatste twee raamkozijnen van dit jaar. Ik heb een topjaar. Wanneer ik even tel heb ik deze zomer met elkaar 11 raamkozijn geschilderd. Dus 11 keer 4. Dat is 44 kozijnzijden. Deze laatste twee komen natuurlijk uit het kozijn van het naaiatelier/administratiekamer. Het was een prachtige dag vandaag zodat het mooi even kon. Dus om nog even te rekenen. In totaal hebben we in ons huis 57, ik heb nog 17 te gaan. Dat zal nog twee jaar duren en dan kon ik weer overnieuw beginnen denk ik want ik ben in 2015 gestart met schilderen. 


Morgen begint de taalles dus vanavond vroeg onder de wol want dat betekend half 7 opstaan...

Wordt vervolgd......












3 opmerkingen: