zondag 14 oktober 2018

Even bijpraten....


Het is onwaarschijnlijk en bijna zorgelijk zo mooi het weer is de laatste dagen. Niet alleen in Zweden maar ook in Nederland geloof ik. Gerrit vertelde mij dat het in NL wel 27 graden is geweest. Zo gek is het hier niet maar wel zo lekker dat we de hele dag buiten kunnen zijn. Dat hebben we dan gisteren ook voor een groot deel gedaan. 's Ochtends met de honden een heerlijke wandeling naar Näs gemaakt. En oh wat is het mooi in het Vångdalen!! Jammer is dat de foto's niet zo goed weergeven wat het oog registreert of wat mijn brein van de visuele input maakt! De boer heeft zijn land nog eens gemaaid en van de opbrengst witte balen gemaakt. Dat zal hij ook nog wel nodig hebben om zijn vee deze winter te kunnen voeren omdat deze zomer weinig opbrengst heeft gebracht. Het ziet er keurig uit zo voor de winter.
Het Viken bij Näs
 Vrijdag hebben we een uitstapje gemaakt naar Jönköping. Dat is een leuke stad om lekker in rond te scharrelen. We zijn er impulsgestuurd doorheen gelopen. Vanwege het mooie weer lekker aan de waterkant gezeten, Jönköping ligt immers geheel onderaan het immense Vättern, er is overal water.


leuk oud straatje
 We hebben er een aantal noodzakelijkheden gekocht en zijn er naar een loppis geweest waar we twee erg leuke dingetjes voor de nieuwe kamer hebben gekocht. Een mooie wandhanger, die ik elders in deze post even laat zien en een heel leuk vensterbanklampje. Precies goed! Aan het einde van de middag hebben we nog even een terrasje gepakt. Leuk om daar zo te zitten tussen al die mensen die aan hun weekend beginnen en hieraan voorafgaand nog even een drankje doen.
Voor de terugreis zijn we nog even bij de IKEA langsgeweest. Ik moest daar nog een blik 'Behandla' kopen en omdat we daar nu toch waren en de Ivars in de aanbieding zijn voor 469 SEK per stelling, hebben we daar nog maar eens drie van meegenomen. Dan kan Gerrit de kasten die ik volgende week krijg geleverd wel in zijn werkplaats zetten. Daar kan hij ook nog wel wat opslagruimte gebruiken.

 De gordijnen hangen nu in de nieuwe kamer en de gekochte spulletjes hebben een mooi plekje gekregen eigenlijk is het nu helemaal af. Nu de oude weefgetouwen nog renoveren maar dat hoeft niet op korte termijn.
De nieuwe kasten kon ik mooi buiten in de behandla zetten terwijl Gerrit op de tuintraktor met bladerenverzamelbak de bladeren opborstelde. Vandaag gaat dat erg goed omdat die lekker droog zijn. Voorheen kostte dat ons dagen werk en tijd, nu is het eventjes een uurtje op de tractor en klaar is Kees! Kijk dat scheelt mooi!!
Aan het einde van de dag hebben we heerlijk op de altan van de ondergaande zon genoten. Tot in de avond was het heerlijk buiten.



 Nog even de laatste foto's van de kamer omdat we er zo trots op zijn :)


De nieuwe stellingkast

De 'eens nieuwe' wandhanger
vensterbank nu met lampje
 En mijn handen jeuken nu om op mijn grote weefgetouw een mooie weef te zetten!!




Ik ben me al aan het voorbereiden:











Geen opmerkingen:

Een reactie posten