maandag 1 oktober 2018

Een beetje inrichten......

 Dit vind ik echt één van mijn beste aankopen van de afgelopen tijd. Het is een dingetje van niks, en dat geldt ook voor de prijs maar het staat echt zo leuk in mijn keuken! Ik heb de foto genomen eigenlijk niet om het rekje zelf maar wat er in staat. Bij het opruimen van mijn groentetuin zag ik dat mijn siererwten nog volop in de bloei staan. Ik vind dat echt een heel leuk bloemetje, fragiel en met mooie pastelkleuren. Ik heb de bloemetjes eraf geplukt omdat we nachtvorst hebben en ze anders verloren gaan in de vorst. Nu staan ze in mijn rekje bij de andere spulletjes en kijk ik er met plezier naar.

Vandaag hebben we niet zo heel erg veel gedaan. Ik heb lampjes in elkaar gezet en in de vensterbank geplaatst. Gerrit heeft de stopcontacten gemonteerd. Het raam raakt dus al wat aangekleed. Het gordijn maken ging helaas niet vandaag. Mijn plooiband is op en dat moeten we morgen eerst uit Mariestad halen. Bovendien is het vandaag zondag en mijn moeder zei altijd: ' Zondagsteek houdt geen week!'
En voor velen bekend lampje van de Ikea.....
De vensterbank met mijn nieuwe planten

 Mijn kleine weefgetouw stond in de tussenhal opgesteld zodat ik er alvast een proefweefje op kon maken. Dat hebben we in een klein hoekje van de weefkamer neergezet. Uiteindelijk hebben we het nog een kwartslag gedraaid zodat je uit het raam kunt kijken wanneer je zit te weven. Dat lijkt mij leuker dan tegen de muur aankijken.
Toen dat weefgetouw eenmaal zijn plekje had gevonden wilden we ook het grote weefgetouw verplaatsen.
 Deze onderdelen vormen met elkaar het grote weefgetouw. Daarop kan ik een weef maken van 150 cm breed. Het in elkaar zetten is altijd even puzzelen.

 En hier hebben we het in elkaar staan. Ook dit grote weefgetouw staat voor het raam. Zo heb ik maximaal daglicht en kan ik de tuin en de straat een beetje overzien. Dit voor het geval er weer een eland voorbij komt lopen :)
Nu heb ik nog een weefgetouw van 120 cm breed, dat staat nu in delen in ons gästhus. Ik weet nog niet helemaal zeker of we dat getouw ook gaan plaatsen. Een weef van 120 kan ik ook op mijn grote weefgetouw maken. In elk geval moeten we dat weefgetouw eerst opknappen voordat we het in elkaar gaan zetten, ik vermoed dat het nog wel eventjes gaat duren voordat we daar iets mee gaan doen.
De kamer zelf moeten we nog een beetje meer inrichten. Er komt dus nog vitrage voor de ramen en gordijnen en er komt nog een klein zithoekje in de kamer.
Maar eerst ons volgende project en dat is het  aangrenzende, toekomstige naaiatelier/administratieruimte (wat een combi he). De uitvoering wordt identiek aan die van de weefkamer.
Morgen eerst maar een ritje naar Mariestad.


Wordt vervolgd.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten