donderdag 27 september 2018

Plinten en ramen zijn niet voldoende blogwaardig.....

Het is vandaag woensdag en het is herfstig weer bij ons in Undenäs. Vanmorgen blies de regen door het Vångdalen. Het stormde de hele dag en de wind gierde door onze bomen. Ik zit er dan altijd wel een beetje over in of er ook eentje omwaait. Niet dat dit helpt maar toch.... Gelukkig staan ze allemaal  nog en zijn er alleen maar veel bladeren afgewaaid.
De afgelopen dagen waren er geen posts over het renoveren van de weefkamer. Dit betekent niet dat we niets hebben gedaan, in tegendeel, we hebben hard gewerkt. Echter de dingen die we hebben gedaan zijn niet zo spectaculair dat ik er een blog mee kon vullen.
De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit schuren en schilderen. Omdat het gisteren, in tegenstelling tot vandaag zonnig weer was hebben we de drie ramen uit het kozijn getild en zijn we die buiten gaan schuren. Ik schrijf we maar eigenlijk moet ik zeggen Gerrit want die schuurde de ramen en ik het kozijn. Toen ik klaar was met het kozijn en het mooi in de grondverf stond heb ik de randjes van de raamkozijnen geschuurd en ze in de grondverf gezet. Daarna hebben we de ramen weer ingehangen. Het hang en sluitwerk staan in de week in de aceton om zo de oude verfresten te kunnen verwijderen. Daarom hebben we de ramen aan de buitenkant maar even een steuntje gegeven gezien de harde wind van vandaag.

Alle plinten zijn ook geschuurd en geverfd. Verder heeft Gerrit in de kamer een kozijn voor een deur gemonteerd. De vorige eigenaren van ons huis hadden geen deur naar de gang in de kamer. De kamer was een soort doorloopkamer waar spullen stonden opgeslagen. Wij hadden in de deuropening zonder deur een vouwdeur geplaatst zodat we de kamer toch af konden sluiten. Die vouwdeur hebben we er nu weer uit gehaald en er komt een heuse deur in met kozijn. Die stond mooi in de kelder opgeslagen, een deur uit eigen voorraad dus.

Het nieuwe kozijn, de deur moet nog ingehangen.
Vandaag hebben we alle plinten rond ramen, deuren en vloer weer teruggemonteerd. Dat is altijd een heel gepuzzel om uit te vogelen welke plint bij welke deur hoort, we hebben nl drie deuren in deze kamer. Vergeet ik bijna nog te vermelden dat we ook samen de hele vloer hebben geschuurd. Elk met een schuurtol. Wanneer we straks de kamer klaar hebben zetten we de vloer in de olie. Die olie moet een tijdtje intrekken, ik geloof 24 uur en dan kunnen we er niet op lopen. Dus dat doen we als laatste.
De eerste panelen hebben we inmiddels ook geplaatst en dat staat prachtig. Daarvan laat ik in mijn volgende blog een paar foto's zien. Het blijft zo nog even spannend.......

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten