zaterdag 1 september 2018

Møn...waar de tijd lijkt stil te staan....


Møns Klint Camping dat is waar we staan. Een ander veldje dan de vorige keren, dat veldje staan nu alleen de vaste huurders. Het zit weer heerlijk ontspannen in de caravan en dat vinden niet alleen Gerrit en ik maar ook de honden.  Voor hen hebben we de vloerverwarming aan. 



 Vrijdag werd het gelukkig droog na een hele dag regen op de donderdag. Omdat het nog niet echt weer was voor lange wandelingen zijn we naar Stege gereden. Stege is een beetje de hoofdplaats op Møn. Altijd mooi wanneer je Stege binnenrijdt is de Møllepoort, het enige overgebleven deel van de stadswal.
De Møllepoort
De oude apotheek
 Het stadje zelf heeft een levendige winkelstraat met rond het grote plein een aantal oude gebouwen.

winkelstraat

De kerk
 Soms moet je even zoeken naar de mooiste hoekjes. Even door een poortje lopen en dan vinden we een mooi klein hofje met een antiekwinkeltje/loppis en een koffiehuis. Dat laatste kwam mooi uit omdat het net begon te hozen.





 Het was voor ons eventjes zoeken naar de entré. Die meenden we gevonden te hebben bij een openstaande deur. We belandden midden in de keuken en het personeel stond ons al wat vreemd lachend aan te kijken. Door de klapdeur gingen we het restaurant binnen waar ook de ober glimlachend de bestelling opnam. Later bleek dat de ingang net aan de andere kant was. Ik vond die klapdeurtjes al wat vreemd, maar ja...

 Na de koffie en de boodschappen zijn we nog even naar Klinteholmshavn gereden. Altijd een mooi plekje met de oude vissershaven en kleine cafeetjes.

Aan de lucht en het water kun je zien dat het weer nog onstuimig is.

Klaar voor de komende kerst....

Vandaag scheen de zon en was het heerlijk weer. Tijd voor een wandeling! De regen van de afgelopen dagen doet de natuur goed, dat kunnen we zien. Op de camping is alles groen als zou het voorjaar zijn en bloemen beginnen uitbundig te bloeien.

 Natuurlijk zijn we even naar Mandemarke gelopen. Dat is altijd weer een prachtige wandeling. Het valt ons op, gisteren al in Stege en vandaag weer in Mandemarke dat er echt helemaal niets is veranderd in die vijf jaar. De mooie huizen zijn nog steeds mooi en de lelijke huizen nog steeds lelijk.




Leven alleen is niet genoeg, zonneschijn, vrijheid en een kleine bloem moet men hebben (H.C. Andersen)









 We hadden een heerlijke wandeling waarbij we vele oude herinneringen weer hebben opgefrist.
Terug op de camping konden we lekker buiten zitten. We kregen nieuwe buren die ook net een nieuwe tent hadden aangeschaft. We konden het niet helpen, hebben niet zitten gluren maar het geploeter met de tent speelde zich net af binnen ons gezichtsveld :) tussen de eerste foto en de tweede zit een uur tijd.


 Wij hebben ondertussen lekker een kop thee gedronken en een broodje gegeten.



Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen: