donderdag 16 augustus 2018

Nogmaals een beetje nieuwe altan en een uitnodiging......

Onze tweede bestelling glas is binnengekomen. Dat zijn de ramen die als hekwerk dienen om de nieuwe altandelen. Die hebben we vandaag deels gemonteerd. De gehele achterkant hebben we zo open mogelijk gehouden zodat je vanaf elke plek van ons mooie uitzicht over het Vångdalen kunt genieten. Nu hoeven we straks alleen nog wat dingetjes bij te werken en dan is alles af. Met het mooie weer deze zomer hebben we al uitgebreid van onze altan kunnen genieten.
Gelukkig is het weer een beetje getemperd. Temperaturen zijn hier nu rond de 20 graden en af en toe hebben we regen. Volgens mij verschilt het niet heel erg met Nederland, al zag ik op een locale site in Friesland dat daar plaatselijk heel erg veel regen is gevallen.


Henk en Chang en fam. zijn nu bij ons. Zomaar het hele huis vol met gezelligheid. We hopen natuurlijk dat de ouders van Chang het hier in Zweden mooi zullen vinden. Frisse lucht en stilte is tenslotte in Shanghai schaars goed, en hier volop voor handen. Echter wanneer je het drukke stadsleven gewend bent, kan het zomaar zijn dat de stilte hier oorverdovend is. 
We gaan er gezellige dagen van maken met elkaar!
Van de ouders van Chang kregen Gerrit en ik nog een paar mooie cadeautjes. Een handgemaakt zijden zakje met daarin geurende kruiden voor een goede slaap. Ik mag nu wel oppassen omdat ik zonder kruiden vaak al een gat in de dag slaap :) Het geheel zat weer prachtig ingepakt met een mooie hand gecaligrafeerde tekst op het doosje, erg mooi!


Gisteren had ik nog een leuke ervaring. Een paar dagen geleden, ik schreef hier al over in deze post, had ik een oproep gedaan op het plaatselijke forum voor enige hulp bij het leren weven. Daarop had ik wel een aantal reacties ontvangen maar meer over het overnemen van een weefgetouw en niet zozeer over hulp bij het leren weven. Tot gistermiddag. Net toen Henk en Chang en fam waren aangekomen kwam er iemand achterom lopen om te vragen of ik wilde leren weven en of ik een beetje Zweeds kon praten. Wel op beide vragen kon ik met een 'ja' antwoorden. Ik ben even rustig met die mevrouw in de keuken gaan zitten. Zij vertelde mij dat er in de prästgård een ruimte is met 8 weefgetouwen en dat elke woensdagavond daar een aantal vrouwen bij elkaar komt om te weven. Een soort van 'weefstuga'. Die mevrouw nodigde mij uit om daar ook bij te komen zodat ik hulp zou kunnen krijgen bij het leren weven. Is dat nu niet leuk!! En dat aan de hand van een vraag op een plaatselijk FB forum. Waar dat ook al niet goed voor is. Ze vertelde dat de zomerstop net voorbij was en ze gisteren voor de eerste keer bij elkaar zouden komen. Wel dat lukte me niet vanwege het bezoek maar volgende week ga ik er naartoe! Dan heb ik gelijk nog een week om te leren wat de Zweedse benamingen zijn van de onderdelen van een weefgetouw. In het Nederlands weet ik dat wel een beetje maar in het Zweeds niet. Ik denk dat het een beetje gemakkelijker voor me wordt, zo tussen ervaren weefsters,wanneer ik toch wat weet hoe alles heet. Huiswerk dus!

Wordt vervolg.....





2 opmerkingen:

  1. Leuk mem. Ik bin beneid naai it weefclubje. De altan sjocht er no echt prachtig ut.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Fem! Der bis wer efkes; leuk! Dank foar dyn komplimint en ik hald dy op de hichte fan myn belevenissen op ut weefklubke!

      Verwijderen