donderdag 5 juli 2018

De altan fase II a....de vloer ligt erin...

 Zo waren we gisteravond geëindigd en zo begon de start van vandaag. Ik was in de veronderstelling dat de werkzaamheden aan de fundering gisteren waren afgerond maar niets bleek minder waar. Gerrit had bedacht dat tegen de buitenrand nog versterkende delen bevestigd moeten worden als extra steun voor de pilaren waarin de ramen van de omheining straks klemmen. Dus opnieuw stukjes zagen en schroeven.
 Zo konden we mooi allerlei restanten hout opmaken. Dat hoeven we dan niet weg te gooien. Daar houd ik wel van! Ik heb Gerrit overgehaald om zijn mooie kapzaag bij het werk neer te zetten. Dan hoeven we geen honderd keer op en neer te lopen naar zijn werkplaats onder ons huis. Hij stribbelde ietsje tegen maar uiteindelijk hadden we een stabiel plekje voor de zaag gevonden. Gerrit vond dat de stofzuiger ook buiten aangekoppeld dient te worden. Die zuigt namelijk een deel van het zaagstof weg tijdens het zagen. Zelf dacht ik dat het wel zonder had gekund maar toch, ieder zijn zin. De stofzuiger er dus aan buiten.
 We hebben onkruidfolie op de grond gelegd met daarop een massa stenen om te voorkomen dat de folie gaat klapperen bij harde wind.
Na al deze tijdrovende priegelwerkjes was het dan eindelijk zover dat we met de vloer van dit altandeel aan de slag konden gaan. Het was toen inmiddels tegen vieren. De buitenrand hebben we met mooie hoekverbindingen gemaakt.


 Toen werd het een aantal uren lang zagen en schroeven. Onder de planken vloer leggen we ook nog een zwarte folie. Wanneer de naden tussen de planken dan wat uitzetten zit je niet naar het gat met stenen te kijken. bovendien groeide er in deze hoek van de tuin aanvankelijk vrij veel zevenblad. Dat willen we natuurlijk niet door de altan heen hebben.

 Op de foto hierboven hebben we de vloer er bijna inzitten. Deze plank schroeft Gerrit er nog even uit. Hij is net een paar millimeter tekort. Verder kwam het prachtig uit met de planken. De laatste plank kon er in zijn geheel in. Ik heb de vloer gelijk in de olie gezet zodat dit vannacht kan intrekken. Het was toen inmiddels alweer half tien. Waar blijft de tijd??

 En dit is dan het eindproduct van vandaag. Een mooie vloer die lekker in de olie staat te glanzen in de ondergaande zon. Dit is dan fase II-a, die is nog niet helemaal af. De onderkant wordt nog omtimmerd met planken en aan de linkerkant maken we een trap naar beneden. Ook de glazen platen moeten er nog omheen maar die moeten we zelfs nog bestellen. Het deel vloer dat lager aan de trap grenst dat wordt fase II-b. Daar maken we morgen een begin mee.



 Moet ik toch ook maar even vertellen dat niet alles lukt.... Mijn kleedje uit de keuken, voorheen mooi donkerblauw met witte strepen (had ik voor het aanrecht op de grond liggen) had ik in de was gedaan omdat het vol vlekken zat. Haal ik het uit de machine en is het helemaal roze-blauw geworden. En dat terwijl ik niet eens iets roods in de wasmachine had (gehad).....Nog een keer gewassen met bleekwater....geen resultaat, nog een keergewassen met een duur goedje van 6 euro dat zegt het wit terug te halen in je wasgoed...geen resultaat. Volgens Gerrit is het nu een kelderkleedje geworden. Daar ga ik maar in mee, het is duidelijk dat het zo niet meer in de keuken kan liggen.

Wordt vervolgd....

1 opmerking: