donderdag 21 juni 2018

Stukje bij beetje laten we Nederland los.......


De troll is weer verdwenen gelukkig, na een aantal telefoontjes doet alles het weer!!
Onze handen jeuken, we willen graag verder werken maar het is ineens weer herfst geworden. De hele dag miezert het en het is koud! Dat nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Buiten is het nog geen 10 graden bij een luchtvochtigheid van 95%, binnen is het veel aangenamer nu we de Karl Johan weer lekker aan hebben.
Gerrit is de hele dag in de kelder bezig geweest met meten en zagen, ik geloof het wel en heb binnenshuis andere dingen gedaan.
Vandaag hadden we nog wel een memorabel moment en dat was de ontvangst van onze Zweedse kentekenplaten. Dat zijn witte platen met drie letters en drie cijfers, de letters mogen klinkers en medeklinkers zijn en dat leidt soms tot combinaties waarmee je in Nederland niet wilt verschijnen. Gelukkig voor ons hebben wij naar Nederlandse begrippen een niet aanstootgevende combinatie ontvangen. Daarmee kunnen we de grens wel over.


Hier nog voor de laatste maal de Volvo in het geel (hij is overigens al afgemeld) en vervolgens de montage van de Zweedse platen. Laten die platen nu net twee mm breder zijn dan de Nederlandse kentekenplaten, waardoor het nog even een gepruts was om ze in de kentekenhouder van  Harrie Arendsen te krijgen. Er brak een klemmetje af en voor zit de plaat niet geheel strak. Het is Gerrit niet zo naar de zin maar volgens mij kan het prima zo. Hij zegt vervolgens dat we nu lekker anoniem in Zweden rond kunnen tuffen. Niet meer herkenbaar als ' die Nederlanders'. Heerlijk.
Gerrit werpt nog een laatste blik op de gele platen als afscheid

En monteert vervolgens dan de nieuwe....
 We kregen vandaag ook gelijk de rekening van de wegenbelasting en daar word je dan vervolgens wel een beetje blij van. Het bedrag dat we in NL voor een maand betaalden daarmee kunnen we hier een half jaar rijden. We zijn na de montage gelijk even naar Mölltorp gereden voor worteldoek.... om de platen in te rijden.....je merkt eigenlijk geen verschil :)


P.S. En iedereen een 'Glad Midsommer' toegewenst!





2 opmerkingen:

  1. zo leuk om jullie blog te lezen, wij hopen ons huis snel te kunnen verkopen en dan komen we ook naar Zweden. Fijn dat het met de auto's geregeld is. Glad Midsommar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je compliment Corina. Voor jullie dus ook spannende tijden in het verschiet, Waar gaan jullie wonen in Zweden?

      Verwijderen