vrijdag 23 maart 2018

Van een behangetje ....naar een dagje Skövde...

Billingen
Terwijl we de afgelopen periode druk bezig waren met het voorbereiden van onze verhuizing ontstonden er  ook plannen voor de herinrichting van het woongedeelte (eetkamer en zitkamer) van ons huis. Daarvan maakten we tot nu toe niet zo heel veel gebruik, wat eigenlijk een beetje spijtig is omdat het wel mooie vertrekken zijn. 
De reden van het weinig intensieve gebruik is waarschijnlijk gelegen in het nog niet helemaal Feng Shui zijn van deze kamers. Eerder deze week hebben we de kamers omgewisseld en dat geeft al een heel andere beleving. We hebben ook bedacht een nieuw behangetje te plakken in deze vertrekken. Dat was nog niet zo gemakkelijk uitzoeken dat behangetje. Het moest namelijk bij de bestaande spullen passen. Zoals de bank, de karpetten die we er hebben liggen en het meubilair. Ik was het gehele assortiment zweedse behangsites al doorgeworsteld en kon maar geen behang vinden. In Nederland zijn we naar Ynte Visser in Damwoude geweest om daar gordijnstof en behang uit te zoeken. Dat is gelukt. De 30 meter gordijnstof moet ik nog transformeren in goed hangende overgordijnen, het behang plakken, daarmee heb ik deze week een start gemaakt. We hebben gekozen voor een traditioneel behang omdat dit past bij het karakter van ons huis. Het is een medaillon behang geworden met diepwarme kleuren in zachtgroen en goud. Een behang van Eiffinger.
Dat behang plakt voor geen meter. Dat had ik al bemerkt bij Femke en Louis. Ook zij hadden gekozen voor Eiffinger behang. Vliesbehang hoor je zo op de muur te plakken nadat je de lijm op de muur gerollerd hebt. Voordeel van vlies behang is dat het niet uitzet en er geen bubbels ontstaan. Zo vergaat het me althans wanneer ik de fijne Zweedse Duro behangen plak. Maar het Eiffinger behang zakt steeds weer van de muur af wanneer ik uitsluitend lijm op de wanden aanbreng. Dat doe ik overigens met zeker voldoende lijm. Oplossing is om ook het behang in de lijm te zetten. Dan gaat het veel beter maar dan ontstaan er toch ook weer luchtbubbels in het behang. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen maar het heeft veel tijd genomen. Een kamer is nu klaar en het ziet er mooi uit!!


De nieuwe gordijnen moeten nog komen.

 Toen ik rond 12.00 uur klaar was met behangen zijn we een uitstapje naar Skövde gaan maken. Daar gaan Suzanne en Fredrik namelijk wonen. Ze hebben daar in een heel mooie buurt een appartement kunnen huren. Hun appartement ligt naast Billingen, dat is een sport en vrijetijds omgeving op een berg waar van alles is te doen, langlaufen, alpine skiën, wandelen, zwemmen, tennis etc. En dat allemaal naast de deur. Nadat we het appartementencomplex van de buitenkant hadden verkend, er is immers nog geen sleutel, zijn we naar Billingen gegaan. Daar hebben we een heerlijke drie gangen lunch genoten in een hotel met een prachtig uitzicht over Skövde en omstreken.

Skövde
de Ski piste (foto Chang)

Uitzicht over Skövde (foto Chang)
foto Chang

foto Chang

foto Chang

foto Chang

foto Chang

foto Chang

foto Chang
Nadat we na de lunch nog een paar boodschapjes hadden gehaald zijn we weer terug naar huis gereden. De route  was prachtig en leidde ons langs het Viken bij zonsondergang.


Gezellig hebben we met elkaar in onze nieuw ingerichte kamer gezeten bij het open-haardvuur. Rond 19.00 kwam ook Fredrik bij ons. We hebben een Mysig fredagskväll.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi behang, fijn dat dit klusje nu klaar is.
    Warme groet, Lilian

    BeantwoordenVerwijderen