dinsdag 20 maart 2018

Schuifpuzzelen.......


Gisterochtend na het ontbijt zijn we begonnen met het uitruimen van de aanhanger. Gevolg is dat nu in mijn keurig opgeruimde huis het voorlopig een grote chaos is met dozen die uitgepakt moeten worden en meubilair dat een plekje moet krijgen. 'Droge rommel' zou mijn moeder wel zeggen. Droge rommel vraagt aandacht en is tijdelijk. Dat zeg ik ook maar tegen mezelf. 
In NL hadden Gerrit en ik bedacht dat we onze twee kamers om gaan zetten. Van de eetkamer maken we de zitkamer, dan kunnen we daar gezellig zitten bij de openhaard (zolang we die nog mogen stoken) en van de zitkamer, waar we eigenlijk nooit zaten maken we de eetkamer. Suzanne noemt het 'schuifpuzzelen'. Dat vind ik wel een mooi woord, eerst een beetje ruimte maken en dan de spulletjes weer op z'n plek zetten. Een beetje schuiven met de zooi totdat het naar onze zin in. De rest van de dag zijn we heerlijk bezig geweest met schuifpuzzelen. De switch van de kamers is ons erg naar de zin. Overigens gaan we nog weer in de kamers aan de slag binnenkort. Uit Nederland hebben we nieuw behang meegenomen en een rol gordijnstof van 30 meter kamerhoog. De eerste ga ik op de wanden plakken als accent en van de stof ga ik nieuwe overgordijnen maken. Daarnaast gaan we nog op zoek naar een mooie nieuwe eettafel met stoelen en naar leuke tafeltjes voor bij de zithoek. Daar gaat dus nog wel wat energie in zitten.


De nu bruine wand, waar we niet zo tevreden over zijn, krijgt nu een lichter motief behang

Deze gaat eruit en wordt vervangen.
 Mijn moeders theekastje heb ik een plekje gegeven onder de klok, Gerrit noemt dit mijn emotie hoekje (en dat is het ook). Onze twee oranje-rode fauteuils hebben een plekje gekregen in de erker. Ze passen erg mooi bij de kleur van de bank en de stoel.
Ik kom erachter dat ik ook veel teveel decoratie spullen heb. Gelukkig gaat Suzanne binnenkort ook verhuizen, wellicht dat zij wat van die spulletjes kan gebruiken en anders gaat het naar de kringloop.
Het zal waarschijnlijk nog wel wat tijd nemen voordat het schuifpuzzelen zijn voltooiing bereikt in een harmonieuze samenvoeging van de twee inboedels. Gelukkig kan ik nu zeggen dat we die tijd hebben.

2 opmerkingen: