zondag 18 maart 2018

De dag van onze verhuizing naar Zweden....18 maart 2018

zondag 18 maart onze verhuizing naar Zweden.
Zondag 18 maart 2018 is het dan zover, onze verhuizing naar Zweden. Lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen. De dag zelf is heel goed verlopen en we hadden heel mooi winterweer met temperaturen rond het vriespunt en een stevige wind.
We zijn vanmorgen om 3.00 uur opgestaan en om ietsje voor 4.00 uur vertrokken uit De Westereen. 's Avonds om 18.30 komen we aanrijden in Undenäs. Suzanne heeft de onderstaande twee foto's genomen. Zij heeft ook de oprit voor ons begaanbaar gemaakt. Er ligt in onze omgeving nog best veel sneeuw. Henk moest nog even manoeuvreren om de draai te kunnen maken maar zonder verdere problemen konden we de auto voor ons huis rijden.


 Gisteren hadden we nog enige buikpijn over de weersomstandigheden. Eerder schreef ik immers al dat onze aanhanger geen winterbanden had, de auto zelf natuurlijk wel. We moesten dus goed weer hebben en schone wegen, dan zou het geen problemen gaan geven. Echter, gisteren las ik in de Zweedse krant dat er in zuid Zweden, bij Lund een aantal auto's op elkaar waren gebotst vanwege gladde wegen bij sneeuwval. Daar schrik je dan toch wel even van. Maar dat was niet nodig geweest. De hele dag door hebben we schitterend weer gehad met prima wegen. Zelfs in Duitsland was het heerlijk rustig op de weg, uitzonderlijk!


Elke keer weer is het een bijzonder moment om over de brug tussen Kopenhagen en Malmö, Zweden binnen te rijden. De Öresundsbron is voor mij altijd weer indrukwekkend. Vroeg in de middag passeerden we de brug en hadden we na de brug een tweede paspoortcontrole.


 Zo rijden we dan over de E4 richting Jönköping. Dat is rijden en genieten.

Skåne (Zuid Zweden)

Jönköping ligt onderaan het Vättern. Daar verlaten we de E4 om de 195 langs het Vättern te kunnen rijden. Dat is een prachtige route. Jammer is het dat we dan altijd al een beetje uitgeblust zijn van de lange reis, want je komt prachtige plekjes voorbij. Het Vättern was voor het grootste deel bevroren, het ijs kleurde prachtig blauw vanwege de weerspiegeling van de lucht op het meer.
Thuis stond Suzanne al op ons te wachten. Eerder deze week heeft ze de kachel al hoger gezet, en vandaag had ze al inkopen gedaan voor onze warme maaltijd, super! Snel hebben we onze Karl-Johan opgestookt en nu zitten we al heerlijk te kneuteren in onze warme keuken.


Gerrit heeft van zijn collega's nog het filmpje ontvangen dat tijdens zijn afscheid gepresenteerd werd. We hebben er samen nog eens extra van genoten. Wat een werk en wat een creativiteit. Mensen bedankt voor een onvergetelijk afscheid dat jullie hebben verzorgd. Het heeft op Gerrit en ons allen een heel diepe indruk gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Eindelijk de grote stap genomen precies 5 jaar na onze emigratie naar Zweden.
    Wij hebben er geen minuut spijt van gehad!
    Ga lekker van jullie pensioen genieten in het mooie Zweden.
    Het is hier fantastisch!
    Groetjes Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nel, Ja...dat had ik zelf ook al gedacht toen ik jouw blog las. Volgende week moeten we nog een keer terug naar Nederland om de aanhanger terug te brengen. Dan zullen de meeste zaken ook wel aan kant zijn. Dan gaan we eens zien wat er op ons afkomt en ervan genieten. Dat doen we overigens nu ook al !

      Verwijderen