zondag 31 december 2017

Gott slut och gott nytt år....

Oudejaarsdag....wat doe je dan..... Eigenlijk zouden we vanmorgen eens vroeg opstaan maar bij het wakker worden realiseerden we ons dat we tot volgend jaar op moeten blijven vanavond. Dus nog maar eventjes omgedraaid en wat doorgeslapen. 
Na ons ontbijtje zijn we eerst de boodschapjes gaan doen bij Lina's ICA näre waarna we een heerlijke wandeling hebben gemaakt. 'Eindelijk'.. zou je kunnen zeggen want in Friesland was dat er al enige tijd niet van gekomen vanwege het bar slechte weer.
Hier in Zweden hebben we steeds de kachel lekker aan, 2 keer per dag stoken we hem op, de billen van onze honden zijn volgens mij bijna sudderlapjes geworden, zij liggen vlak voor de kachel en komen hun mand niet uit!


 Gisteravond heeft het gesneeuwd en dat was 's avonds al een prachtig gezicht. Vanmorgen zag de wereld er nog steeds wit uit. Genieten!
 Door de verse sneeuw in de tuin lopen allemaal sporen. Ik denk van elanden die 's nachts door onze tuin lopen.




Greetje heeft vandaag weer heerlijke gerichten klaargemaakt. Een lekker smeersel voor op de toastjes bij het borreluurtje, gemaakt van verse paprika en nog veel meer, heerlijke kaneel- banaan broodjes en een pizza gemaakt van een deeg van polenta.
Daar zitten we dan, heerlijk te genieten in onze kamer bij het haardvuur en bij de  kerstboom.

 Tijdens het eten hebben we eventjes geskyped met Henk en Chang, Femke en Louis en Suzanne en Fredrik die allen met elkaar in NL het oude jaar uitzitten. Zij zaten lekker aan de gourmet, ik denk een primeur voor Fredrik want volgens mij gourmetten ze in Zweden niet. Hij vond het Jätte gott!



Vanavond is er weer nieuwe sneeuw gevallen. Kon het nog even op de foto zetten, geeft een speciaal gevoel zo met oud en nieuw. We hopen dat 2018 een jaar wordt dat goede dingen gaat brengen voor iedereen die deze blog leest, voor allen die we liefhebben en voor onszelf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten