zondag 5 november 2017

Van de innerlijke wekker naar het opfrissen van een woning.....

Vanmorgen liep de innerlijke wekker om 3.35 af. Klaar wakker! Uit bed, douchen en inpakken. De reis verliep als volgt:
vertrek 4.33 uur, Helsingör 8.23 uur, Rödby 10.47 uur. De planning was de boot van 10.45 uur te pakken. Dat had op zich ook best gekund (want we stonden om 10.33 uur bij het poortje) ware het niet dat er geen Bizz hokjes te vinden waren, we naar een normale kassa werden geleid waar een kassajuffrouw zat die geen haast had, niet met onze Bizz pas uit de voeten kon, toen opnieuw de kaartjes procedure moest starten, die met onze credit card moesten betalen zonder de Bizz korting wel te verstaan, ten tijde van het  in ontvangst nemen van het kaartje....voer de boot weg. Nu is een half uurtje wachten niet het allerergste maar we hadden er een beetje op gereden. Hamburg bereikten we om 13.40 uur en Bremen om 14.40, Groningen om 16.45 uur zodat we om 17.38 bij de Chinees stonden voor een menu A van 16.45 Euro.
Een klein beetje file bij Hamburg en evenzo bij Bremen. Al met al een uurtje wachttijd. Niet gek zeker gezien de afgelopen keren. We hebben een prima reis gehad, geen gekke dingen tegengekomen.
Nu hier de draad weer oppakken. We bemerken dat dit elke keer wat moeilijker gaat. Het is een psychologisch blok bestaande uit opzien tegen de reis terug, opzien tegen weer in het strakker ritme moeten van werk en zeker in de eerste dagen opzien tegen werk inhalen. Er zijn zo in dit laatste jaar grote verschillen in een week. Verschillen die te maken hebben met het strakke regiem kenmerkend voor de werkdagen en het losse ritme op de dagen waarop we nu niet meer werken. Die wisselingen is eigenlijk vermoeiender dan de hele week in een ritme doorbrengen. Luxe problemen natuurlijk, laten we welzijn.
De komende tijd zal omvliegen. We gaan een paar keer naar Rosmalen waar Femke en Louis een huis hebben gekocht, we gaan hen helpen met het opfrissen van de woning. Henk en Chang komen mee terug en ook dat brengt weer gezelligheid met zich mee. Genoeg te beleven!


De eerste file....

Een warm welkom thuis.....

Menu A

3 opmerkingen:

 1. Voer ik 'Hans Engel Dokkum' op internet in; krijg ik deze leuke blog van onze oude buurvrouw te lezen!
  Leuk!
  Lieve groet van Joanneke Engel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klik ik net mijn blog even aan om iets op toe zoeken, komt er een berichtje binnen van Joanneke!!! Wat leuk dat je even contact zoekt, ik denk nog zo vaak aan je. Hoe is het met jou en je gezin?

   Verwijderen
  2. zullen we mailen?: jpengel apestaartje xs4all.nederland

   Verwijderen