woensdag 30 augustus 2017

En we reden weer aan de goede kant van de weg....

Elke keer wanneer wij van Zweden naar Nederland reizen omdat onze dagen dan weer op zijn heb ik een soort gevoel van 'einde vakantie rouw'. Dat is natuurlijk een luxe probleem dat besef ik goed maar toch duurt het enige tijd voordat ik dat weer los kan laten. Hierbij helpt dat we weer kunnen aftellen tot ons volgende verblijf in Zweden. 
Gisteren was het weer zover, na een ochtend werken zo rond 12.00 uur als een speer naar huis toe gefietst, daar auto ingepakt en om half twee vertrokken voor de reis aan de goede kant van de weg. 
Ook dat gaat niet zomaar, daaraan vooraf gaan altijd een aantal dagen van verhoogde innerlijke onrust, veroorzaakt door de reis door Duitsland. Ohh...wat heb ik daar een pesthekel aan. Auto's die met 170 km om je heen vliegen, de lange stoet met vrachtverkeer, altijd wel wegwerkzaamheden en omleiding waardoor we enig oponthoud oplopen. Deze keer heb ik een speciale Duitslandroute app gedownload. Deze geeft goed aan waar de verstoppingen zitten. Oranje markeringen betekenen langzamer rijdend verkeer, rood mogelijke opstoppingen en zwart dat het vastzit en stilstaat. Gelukkig geen zwart deze keer. Eerst bij Leer (oranje) en de tweede bij Hamburg (rood). Bij Hamburg hebben we denk ik een kwartiertje vertraging opgelopen. Na Hamburg konden we eigenlijk zonder problemen doorrijden. Eigenlijk ging het prima dus.

Rond zeven uur 's avonds kwamen we aan bij de ferry naar Denemarken. Die zagen we net wegvaren zodat we daar een half uurtje moesten wachten. Eenmaal op de boot hebben we genoten van het buffet en van een schitterende zonsondergang. Een mooi Scandinavisch begin deze keer.

 De grenscontrole in Denemarken viel mee. Moesten we de vorige keer de caravan aan de kant zetten voor controle, deze keer konden we zo doorrijden. Evenzo in Zweden, hier slechts een vraag waar de reis naartoe ging en een goede vakantiewens.
Om half drie arriveerden we in Undenäs. In Zweden zegt men dan ' Vi körde fram'. Tot half vier hebben we nog eventjes gezellig bijgepraat met Suzanne die wakker was geworden van onze herrie.

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen en rustig ontbeten. Het is een bijkom dag. Ieder van ons doet zo zijn eigen dingetjes. 's Middags de bijna traditionele wandeling naar het Viken bij Näs. Prachtig verstillend. Onderweg komen we veel paddestoelen tegen. We worden niet geplaagd door enige kennis omtrent dit onderdeel van de schepping zodat we ze mooi laten staan.

 Een half uurtje hebben we aan de waterkant lekker ons hoofd leeg laten waaien. Zo gaat deze eerste dag voorbij, we vertragen! Heerlijk!

7 opmerkingen:

 1. Zo, en nu maar weer lekker van jullie vakantie genieten!
  De weersvoorspellingen zien er voorlopig goed uit.
  Groetjes Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Nel, we gaan zeker lekker genieten. Hebben niet eens een klus op de rol staan. Vandaag hebben we wat een regendag maar voor de rest ziet het er idd goed uit met het weer. Groetjes aan Jan ook van Gerrit.

   Verwijderen
 2. Hej Johanna,

  Weer heerlijk in het rustige Zweden. Geniet van de beginnende herfst met zijn lekkere geur in het bos. Wij gaan morgen de reis beginnen. Vreselijk, die autobahn. Rijden dit keer aan de andere kant van het Vätternmeer langs, dus geen koffiestop bij jullie, al heb je dat een keer aangeboden. Hebben een huisje gehuurd in de buurt van Strängnäs, daarna richting Munkfors. Lekker paddo's plukken als Jan en Nel nog iets hebben laten staan :-)
  Groet en heel fijne vakantie, Annelies(van de Jietegels)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Annelies (van de Jietegels),

   Hoop dat jullie vlot langs Hamburg kunnen rijden. Heb gehoord dat Hamburg voor een deel afgesloten is. Check het nog even voor je vertrekt. Veel pliezier en een fijn verblijf toegewenst.

   Verwijderen
  2. Hallo Annelies.
   Er staan er nog genoeg hoor.
   Pluk ze!
   Groetjes Nel.

   Verwijderen