zaterdag 8 juli 2017

Coax en Viken...

Vandaag begon voor mij een beetje als een luie dag. Gisteren veel gedaan, 's Avonds nog IKEA dingetjes in elkaar gezet en een plekje gegeven in het gästhus en vanmorgen in alle vroegte al wakker.  Beetje bijkomen mag ook zeker in de vakantie. 
Gerrit daarentegen zette vandaag weer vol gas in. Hij heeft gisteren een grote bos Coax kabel gekocht voor het aansluiten van de TV boven in de allrum en in het gästhus. Bij ons spiksplinternieuwe internet router zit ook een TV aansluiting. De aanmelding van onze TV voor de kijk en luistergelden zeg maar, heeft inmiddels plaatsgevonden echter het duurt lang voordat hierop een reactie komt. Maar terug naar het onderwerp. Gerrit heeft gekabeld vandaag. De kabel moet een hele reis maken en ligt er aan het einde van de dag keurig bij. Zeer onopvallend weggewerkt. Dan hebben we straks de keuze uit vele zenders. Niet dat ik veel TV kijk maar volgend jaar voor de lange donkere winteravonden, wie weet :)


 Het aansluiten van een coax kabel is overigens een zeer seksistisch gedoe met mannetjes en vrouwtjes. Bovendien moet de kabel die eigenlijk uit twee routes bestaat van elkaar gescheiden worden. Dit alles is gelukt, al moet ik zeggen dat mijn mooie decoratieve vensterbank in de tussenhal nu voor het helft vol staat met elektronische apparatuur. Elk apparaat brengt ook nog eens zijn eigen bekabeling mee zodat het een wirwar van snoeren is op dit moment. Gerrit heeft beloofd e.e.a. nog ordentelijk weg te zullen werken en daar houd ik hem aan!
 Omdat al het werk aan de kabel zoveel tijd nam dat het halen van de boodschappen niet meer kon omdat de ICA näre van Lina gesloten was zijn we deze keer in Karlsborg boodschappen gaan halen. Ik wilde ook eventjes naar Karlsborg toe om een blik te werpen op een stel kozijnen die daar volgens blocket zouden staan aan de järnvägengatan. Dat laatste was nog eventjes een zoektocht die ons uiteindelijk in Mölltorp bracht. Blijkbaar valt dat ook onder Karlsborg. De straat hebben we uiteindelijk gevonden, kozijnen met ramen zag ik niet staan.
Omdat we toen toch al een eindje uit de richting waren hebben we nog een rondje gereden. Het weer nodigde hiertoe niet zo uit. De dag begon met regen en eindigde met regen en daar tussenin regende het ook. In de auto zitten we droog en warm dus dat kon prima. Het uitstapje was onverwacht mooi.

Mooie plaatjes van ons mooie Viken. De foto's zijn genomen net voorbij de punt die het Viken in tweeën splitst.


2 opmerkingen:

  1. En hoe bevalt it internet. Kinne we no stoorvrij skypen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja it internet wurket as een tierelier. Heerlijk. Is skypen sil no wat us oanbelanget folle better gean :)

      Verwijderen