dinsdag 6 juni 2017

Nationaldag...

Omdat wij meestal vroeg in het zomerseizoen vakantie vieren maken we bijna elk jaar de viering van de 'Nationaldag' mee. Een aantal keren heb ik hierover ook al geschreven op mijn blog. Lees hier.
Ook vandaag hebben wij deze dag gevierd, het was mooi weer vandaag en we konden er lekker een buitendag van maken. Als eerste hebben we natuurlijk de vlag gehesen. Dat hoort bij deze dag die ook wel vlaggendag werd genoemd.
Daarna zijn we naar Tived gereden en hebben we daar een mooie wandeling gemaakt. Het nationaalpark heeft net het nieuwe bezoekerscentrum geopend. Dat ziet er nu helemaal blits uit. Het was er reuzedruk, we konden nog maar net onze auto parkeren. Andere keren dat we hier naar toe gingen stonden er misschien 3 of 4 auto's, die tijden lijken voorbij. Gelukkig is het park heel groot en tijdens het wandelen is het als vanouds weer lekker rustig. Met dit mooie weer kon ik weer prachtige plaatjes schieten.
Het is geen snelweg maar een steen
Vitsand
Mooie bloemen die we in het park tegenkwamen. Geen idee wat de naam is...
Droge voetenbrug
Suzanne en Fredrik (op de foto willen ze niet)
....ik wel daarentegen.
vitsand
....ook
het wordt steeds mooier in de keuken
Na 3 uur klauteren en klimmen waren onze benen wel redelijk moe en zijn we weer naar huis gereden. De rest van de middag heeft iedereen zo een beetje zijn of haar activiteiten gedaan. Ik had nieuwe vitrage stof voor in de keuken gekocht en heb hiervan vanmiddag een gordijntje gemaakt. Dat hebben we vanavond nog even opgehangen. Waar Gerrit zich mee heeft beziggehouden is me eventjes ontgaan. Op een gegeven moment was hij met de skottelbraai in de weer omdat we vanavond zouden gaan barbecuen. Dat is de eerste keer dat we dat hier doen, eerder kwamen we daar niet aan toe. Met z'n vieren is zo'n activiteit natuurlijk ook veel gezelliger dan samen :)
Morgen moet Fredrik weer werken en is het voor ons om 6.00 uur opstaan. Dan gaan we ook weer aan de klus en... aan het einde van de middag onze Zweedse auto ophalen. Aangeschaft om Suzanne mobiel te maken als zij hier straks zelfstandig woont en hopelijk al snel haar woon-werk verkeer ermee kan doen.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten