zaterdag 24 juni 2017

Midsommar viel in het water......

Gisteren was het midsommarafton, de avond voor de midzomerdag, het moment waarop het eigenlijke midzomerfeest wordt gevierd. Onderstaand zie je een overzicht over gebruiken op midzomer, gemaakt door Katrien van Touch of Sweden

Katrien is een professionele blogger met een prachtige en informatieve blog over alles wat met Zweden te maken heeft. Deze blog is zeker een bezoekje waard, vooral wanneer voor de eerste keer naar Zweden gaat en je op zoek bent naar informatie over moeie plekken die je wilt bezoeken. Overigens mocht je interesse hebben voor bovenstaande afbeelding dan kun je die gratis downloaden van haar site. Ze heeft daar ook nog een hele mooie bloemen poster staan met de namen in het Nederlands en in het Zweeds. 
Vorig jaar hebben we het midzomerfeest in Karslborg gevierd. Dit jaar zouden we naar Källebacken gaan in ons dorp. Echter het weer doet niet mee met midzomer. Het was echter een donkere en regenachtige dag waarop we 's ochtends de kachel nog weer aan hebben gemaakt. 's Ochtends was het nog wel erg druk in de ICA met allemaal mensen die hun spullen kochten voor de BBQ maar lekker 's avonds tot in de nacht buitenzitten en borrelen tot het donker wordt zat er niet in. Misschien binnen in de glasveranda. 
Wij zijn thuis gebleven, Gerrit heeft het gras gemaaid nog net voordat de regen viel en ik heb de hal geverfd en behangen. De hal en de tussenhal hebben nu eenzelfde stijl en vormen nu wat meer een geheel. We hebben het plan opgevat op Blocket nog een oud bureau op te scharrelen en dan in de tussenhal een plek te maken waar we onze administratie kunnen opbergen en doen. Het is een mooie ruimte met uitzicht op de straatkant, niet vervelend om te zitten.

Onze straat
De voordeur moet nog. Hiervoor heb ik Gerrit nodig. De binnenbekleding van hardboardplaat moet er denk ik af, die golft een beetje en er moet een nieuwe strakke plaat op worden getimmerd. Dat wordt een projectje voor volgend jaar vermoed ik. In elk geval kom je nu netjes binnen. 
Alle vertrekken die wij bewonen zijn nu gerenoveerd. Een volgende ruimte staat al enige tijd in de wacht. Een ruimte waar onze kinderen de meeste haast mee hebben. Dat is de 'spreekkamer', een kamer tussen ons deel van het huis en het gastenverblijf. Dit was vroeger toen het huis nog een doktershuis was de spreekkamer. Hiervan gaan we een biljart kamer maken. We moeten nog een beetje nadenken over de sfeer in deze kamer. Ook moet er eerst nog een deur in worden gemonteerd. Die staat in de kelder. Voorlopig hebben we er een vouwdeur in zitten zodat we die kamer wel kunnen afsluiten. Maar dat is voor later en Nu is NU. 4 opmerkingen:

 1. Goedenmorgen Johanna,
  Ooit heb je in Nederland een paar Jietegeltjes van me gekocht en sinds die tijd volg ik je blog. Wij zijn momenteel ook in Zweden en hebben de midzomerviering net droog mee kunnen maken. We zitten in de buurt van Jan en Nel, dus daar was het tot de avond droog. Wat verzetten jullie een hoop werk in de vakantie, maar het wordt echt prachtig. Gelukkig wel met de sfeer van het huis intact. Soms zie je alles te modern worden.
  Leuk, dat je de site van Katrien noemde. Zal ik zeker vaker bekijken.
  Groeten uit bewolkt By, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook goedemorgen Annelies,
   Ja hoor je bent in beeld bij mij, de tegeltjes zijn verhuisd van de keuken naar boven de trap. Een prachtig plekje. Leuk dat je weer eens een reactie geeft op mijn blog. Ik heb mijn blog nu gekoppeld aan facebook en dat maakt ook dat de meeste reacties daar gegeven worden. Dat vind ik wat jammer omdat mijn blog voor mij een soort document is van ons huis en ik het leuk vind de reacties daarin te verzamelen!!
   De afgelopen jaren hebben we idd hard gewerkt aan ons huis. Het is nu bewoonbaar klaar en dat is een fijn gevoel. Vanaf nu gaan we in het tempo een tandje terug schakelen want we willen er ook graag weer eens op uit trekken, dat is er wat bij in geschoten.
   Ik heb het al eens eerder aangeboden, zijn jullie in de buurt kom dan gerust even langs! Jan en Nel zul je niet thuis treffen vandaag, die komen bij ons langs, Vanaf morgen zullen ze er weer zijn denk ik.
   Heb het goed in het mooie Zweden,
   hartelijke groet Johanna

   Verwijderen
 2. Hej Johanna,
  Ook hier is midzomer voor velen een beetje in het water gevallen. Toch de activiteiten die in de namiddag en avond gepland waren. Wat heeft het geregend. Wijzelf hebben midzomer 's avonds bij vrienden gevierd. In hun veranda, zoals je aangeeft :) Daar was het best gezellig met het geluid van de regen op het dak.
  Wat leuk dat je de midzomerposter hier hebt afgebeeld. Dank je ook voor de mooie woorden over m'n blog!
  Vele groetjes uit Alingsås,
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hej hej Katrien,
   Leuk dat je reageert! Ik kwam je midzomerposter tegen in mijn tijdlijn op FB. Vind hem erg leuk. Ik vroeg me later nog af of je het wel goed zou vinden dat gedeel op mijn blog. Met belangstelling lees ik regelmatig je blog. Succes met alles waarmee je bezig bent en natuurlijk een heel fijne zomer met weer dat toch net een beetje beter is dan dat tijdens het inleidende feest van de zomer.

   Verwijderen