maandag 19 juni 2017

Fiber...

Vorig jaar april was er een actie met betrekking tot het nemen van een aansluiting op het glasvezel net. Na wat wikken en wegen hebben Gerrit en ik besloten om ons in te schrijven. De actie was namelijk dat er beperkte aansluitingskosten gerekend zouden worden, 650 euro. Normaliter zijn die aansluitingskosten erg hoog. Sinds april vorig jaar wachten wij op onze aansluiting. Op een gegeven moment kwamen er twee monteurs die ons vroegen of de kabel al naar ons huis gegraven was. Wij zeiden tegen hen dat dit helaas nog niet het geval is. Waarop zij ons antwoordden dit te zullen gaan overleggen op kantoor. We hebben van de uitkomsten van dit overleg niets meer gehoord.
Omdat we de aansluiting toch wel graag willen hebben zijn we vanmorgen naar het kantoor van de KEAB gegaan. KEAB staat voor Karlsborgs Energi Aktie Bolaget, een energie bedrijf dus. Dit bedrijf verzorgt de glasvezel of Fiber zoals het hier genoemd wordt.
De dames van de receptie stonden in de gang te keuvelen en vroegen ons waar wij voor kwamen. Toen ik vertelde dat we kwamen met een vraagje over de Fiber verwezen zei ons naar Sofia. Sofia is een jonge rustige vriendelijke vrouw die aanvankelijk niet goed begreep waarom wij nog niet aangesloten waren. Na enig zoeken vond zij onze papieren en vertelde ze ons dat het wachten was op een signaal onzerzijds, dat de slang waardoor de fiber getrokken moet worden, vanaf de weg naar ons huis was ingegraven. Met andere woorden, zij wachtten op ons. Ik vertelde haar dat wij op hen wachten en dat we zo op elkaar lijken te wachten. Zij beaamde dit. Ik vroeg haar nog eens voor alle duidelijkheid of ik het goed begrepen had dat wij dan de slang zelf moeten ingraven. Dat bleek ik goed begrepen te hebben. Ik trok een beetje wit weg, correspondeerde dit terug naar Gerrit, waarop we elkaar gedrieën aankeken en in de lach schoten. Blijkt het dus hier zo te zijn dat wanneer je Fiber wilt je je eigen kabel dient in te graven. Voor ons betekent dit 42 meter kabel ingraven. Hier stuiten we eventjes heel duidelijk op een cultuurverschil. Sofia vroeg nog of wij niet hadden gezien dat de buren ook hun eigen kabel hadden ingegraven. Nee...dat hadden wij niet gezien. Ondertussen belde Sofia met haar collega die al telefonerend naar ons toekwam. Hij moest ook wel even lachen om die 42 meter graven maar was van harte bereid ons te voorzien van 42 meter slang, 42 meter fiberkabel en 42 meter markeringslint die we 10 cm boven de kabel moeten aanbrengen.
Ik moet eerlijk bekennen dat we er een beetje tegenaan hikken die 42 meter graven, 40 cm diep en een spade breed. 2.4 m3 modder had Gerrit al even snel uitgerekend. Door de tuin die vol bomen staat. Gerrit zei nog..... wanneer komt Dirk (Gerrit's broer)  ook alweer langs:)
Dit is het kantoor van de KEAB waar het best gezellig vertoeven is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten