dinsdag 21 maart 2017

Hergebruik van materialen....

Vandaag weer even een korte update van onze werkzaamheden betreffende de renovatie van onze keuken. Gisteren waren we zover dat we de oude keuken volledig gedemonteerd hadden. Vandaag zou het opbouwen dan weer beginnen. Echter.....
Na het verwijderen van de board panelen bleek dat achter het board zoals verwacht de muur van plankdelen tevoorschijn kwam. Deze muur echter was gemaakt van oude gebruikte planken slechte kwaliteit, pärlpoint wel te verstaan, in diverse kleuren. Zo zie je maar weer dat het hergebruik van oude materialen niet een modegril is van vandaag de dag maar dat het in Zweden als sinds jaar en dag gebruikelijk is. Tenslotte is ons huis wel 100 jaar oud. In die zin past onze nieuwe keuken ook mooi in dit concept.Ook wij hergebruiken wat nog goed is. Gerrit en ik hebben een poosje naar de bonte wand staan kijken voordat we aan elkaar de vraag stelden wat we hiermee gingen doen. Het antwoord was eensluidend. Wegbreken! Dat geeft ons de mogelijkheid om de stopcontacten in te bouwen en zelf te bepalen waar we ze willen hebben. Bovendien gaf deze muur geen gelijkmatige ondergrond voor bijvoorbeeld de tegeltjes boven het aanrecht. Samen zijn we aan het slopen geslagen.De planken zaten muurvast en het was nog een hele klus. Het weghalen van de planken bracht ons bij de kern van ons huis. Houten balken die de binnenmuur vormen. De naden van de balken zijn opgevuld met mos. Ik had dit laatst gezien op een filmpje dat ging over het bouwen van een blokhut. Had dat nog op mijn Facebook gepost. Het mos wordt tussen de boomstammen gepropt als een soort natuurlijk isolatiemateriaal. Nu zag ik dus dat we dat in ons eigen huis ook hebben. Leuk!! Na het uitbreken hebben we de boel opgeruimd en zo hebben we nu een schoon en opgeruimd uitgangspunt voor de wederopbouw van de keuken.
Het grootste deel van de dag heb ik geschilderd. De frontjes van de keukenkastjes zitten nu allemaal in de glansverf. De volgende stap is opschuren met zeer fijn schuurpapier en daarna in de afwerkverf.
Op diverse plaatsen in ons huis liggen nu frontjes van de keuken. Ik probeer ze na het schilderen strategisch te positioneren zodat er na het schilderen zo weinig mogelijk stof in komt. Het is soms even zoeken naar een plekje.
 Onderstaande foto heb ik op speciaal verzoek gemaakt. Gerrit heeft hem nodig voor het monteren van het stopcontact voor het fornuis. Dat is krachtstroom. bovendien heb ik van Gerrit begrepen dat de kleuren van de draden hier wel eens naar eigen in zicht gekozen worden.
 Morgen gaat we naar de byggvaror (bouwmarkt) voor het inkopen van materialen die we nodig hebben voor het gereedmaken van de achterwand van de keuken. Nu is het echt gedaan met de sloop. We hebben zin een start te maken met het weer opbouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten