zaterdag 31 december 2016

Nog even een laatste berichtje.....


Ik heb het zo druk dat ik bijna niet aan het schrijven van een blogpost toekom. Afgelopen donderdag zijn we naar Örebro geweest. Dit stond niet in de planning maar het kwam zo uit. Suzanne had een afspraak met iemand en ging de hele dag weg, Femke en Louis wilden graag naar het zwembad in Örebro en wij kregen spontaan het idee om met hen mee te gaan. 
We hadden nog geen auto omdat die in reparatie was bij Martijn. Overigens alle lof voor Martijn. We hebben onze auto woensdag bij hem gebracht en donderdag was hij alweer klaar. Een nieuwe dynamo, een mechanisch onderdeel mag je verwachten na 3 ton op de teller. Dat is dus nu weer klaar. Op weg naar de Ikea om onze keuken plannen meer vorm te geven. Hieronder zie je de keuken zoals die nu is. Aanvankelijk was het plan om de gehele keuken eruit te halen en te vervangen. Daar zijn we op terug gekomen. Deze keuken is op zich nog helemaal goed, en we hebben afgesproken dat wat goed is niet weg gaat. We gaan hem upgraden. De bedoeling is dat ik de deurtjes ga verven en ga voorzien van nieuwe greepjes. De bovenkastjes gaan weg. In het hoekje komen drie nieuwe bovenkastjes en boven de oven komt een mooie afzuigkap. Het aanrechtblad gaan we vervangen door een marmeren met een ondergelijmde gootsteenbak, ook de oven en de vaatwasser blijven staan. Zo gebruiken we opnieuw wat nog heel goed is. In Örebro hebben we nu definitief alles uitgezocht en besteld. In maart-april, wanneer we hier weer zijn staat de kakelugn in de keuken dat heeft de murare nu beloofd en gaan wij aan de slag met de renovatie. Inmiddels hebben we ook de vloer in ons bezit en kan die worden gelegd. Zo hebben we alweer volop plannen.
Dit wordt onze nieuwe gootsteenbak

Met deze kraan.

Dit worden de bovenkastjes een met glas de andere twee met geslotendeurtjes
Dit wordt ons nieuwe aanrechtblad.

En dan vraag ik me altijd af hoe het er allemaal met elkaar uit gaat zien.... en dat heeft Femke even in een mooie tekening gezet. 


Dat hebben we dus nu allemaal in de steigers staan. Eind maart kunnen we los.

Wat erg leuk is was dat we hier kerst post hebben ontvangen terwijl we er zijn. Twee kerst- en nieuwjaarskaarten. Eentje van Jan en Nel en eentje van 'de healwizen ut it Easten'. echt hartstikke leuk en bedankt. 

Gisteren hebben we wat een thuisdag gehad en hebben we van alles en nog wat gedaan en vandaag was de dag van het opruimen en schoonmaken. Iedereen heeft wat gedaan en zo was het prima te overzien. Vanavond nemen we afscheid van het oude jaar en heten we het nieuwe jaar welkom. We hopen echt van ganser harte dat het nieuwe jaar voor een iedereen en ook voor ons een goed jaar gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten