vrijdag 9 september 2016

Waar woon je en wat lees je. en GRRR, Grrr!!.....


We zijn weer in ons andere thuis. Met opzet schrijf ik thuis en geen huis. Het is goed te ervaren dat ons nieuwe huis ook weer voelt als een thuis. Gisteravond zijn we aangekomen rond half acht. Dat was wederom 13 uur rijden. Onze reis verliep voortreffelijk, gelukkig geen noemenswaardig oponthoud in Duitsland. Ik las op de Zwedenblog dat de A7 in Hamburg wordt afgesloten en al voor veel vertraging zorgde dit afgelopen weekend. We bemerkten dit niet, kwamen ook langs een andere A natuurlijk. Gelukkig ook geen ongevallen gezien.
En dan is de omschakeling enorm bij een wekker die om 6.00 uur afloopt met weer op het fietsje naar het werk en de hele dag werken. Ben nog niet eens aan mijn email toegekomen, dat moet morgen maar. De eerste dagen is altijd wat een inhaalslag en meestal niet het allerleukste. Email die nog niet gelezen is voelt altijd was als een druk. Veel berichten van Zorgverzekeraars over de contracten voor volgend jaar. GRRRRRR ik haat Zorgverzekeraars!!!! Zo dat is eruit en dat voelt goed. je moet namelijk weten dat ik elk jaar een contract moet afsluiten met elke zorgverzekeraar. Dat is geen proces van eventjes bellen en onderhandelen nee dat gaat als volgt. In januari gaan de nieuwe contracten in, ik slaak dan een zucht van verlichting dat het zover is. In februari beginnen zorgverzekeraar te mailen en vragen om feedback over het proces van contracteren, in maart komen dat de eerste mailtjes over de nieuwe contracten met data waarop informatiebijeenkomsten worden georganiseerd in april krijg je informatie over veranderingen die worden doorgevoerd, in mei komen dan de eerste vragenlijsten binnen die je moet invullen over hoe je werkt en wat je doet etc, daarna komen er herinnering emails met hierin een datum genoemd waarop je de vragenlijst uiterlijk moet inleveren, in juni, juli en augustus september krijg je dan contracten ter lezing aangeboden en moet je ze soms getekend retourneren (in wat voor tijdperk leven we) en dat niet voor een verzekeraar, nee voor alle. Wanneer je dan zelf een verandering in je contract doorgevoerd wilt zien, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe collega hebt dan krijg je te horen dat je dit eerder aan had moeten geven en dat de termijn voor veranderingen gesloten is. Als je dan zegt dat je eerder nog geen nieuwe collega had maar nu wel en vraagt hoe dit dan moet met het declareren van de zorg voor volgend jaar dan weet de zorgverzekeraar dit ook niet.... Iets nieuws dit jaar is dat je een Kwaliteitsstatuut moet schrijven. Dat is een dik document waarin je alle facetten van je werk moet omschrijven en waarbij je allerlei documenten moet uploaden die je eerst bij elkaar moet zoeken, dat je vervolgens naar een instituut moet opsturen, waar het wordt gecontroleerd, je het terugkrijgt met verbeterpunten en opnieuw moet aanleveren. Dat moet allemaal voor november, zodat het centraal opgeslagen document door alle zorgverzekeraars ingezien kan worden. Dat heet kwaliteitscontrole..
Daarnaast heeft dus elke verzekeraar nog eigen vragenlijsten die je moet invullen en vragen ze op de gekste tijden informatie over je behandelingen op, allemaal met het oogmerk van kwaliteitscontrole. Ondertussen ben ik overdag bezig met mijn werk.. Dat is gesprekken voeren met mensen, 6 tot 7 op een dag, een uur per gesprek en deze gesprekken verwerken, dingen uitzoeken, behandelplannen maken, brieven schrijven, gespreksverslagen maken, declareren en mijn administratieve taken uitvoeren. bovenstaande komt allemaal op me af, wanneer ik zo na een verblijf in Zweden mijn hoofd lekker leeg heb kunnen maken en onschuldig met dit lege hoofd weer naar mijn werk ga in Nederland. Een eerste blik in mijn computer doet mijn hoofd volstromen met deze dingen. Ik zeg het nog eens GRRRRR GRRRRR GRRRR, ik haat zorgverzekeraars!!!!!!!!!!!
's Avonds probeer ik thuis nog even in het vakantiegevoel te komen. Kijk naar mijn blog en realiseer me dat ik geen foto's heb en geen nieuwe blog kan schrijven.  Wanneer ik in Zweden ben vind ik dat heel leuk om te doen. Ik ben dan de hele dag bezig met leuke of iets minder leuke dingetjes, zet ze op de foto en zit 's avonds op de bank en schrijf het neer in mijn blog. Dat voelt als de dag afronden of zo. Zo van 'opgeruimd staat netjes' of laat die nieuwe dag maar komen want de oude is verwerkt. Wat ik ook wel merk is dat ik meer en meer een gedachte krijg van 'alweer een dag van mijn leven voorbij'! Elke voorbije dag in mijn leven maakt mijn leven een dag korter. Vroeger dacht ik daar nooit aan, nu wel. Gelukkig weet ik niet wat de lengte van m'n leven is, want dan wordt het wel heel concreet allemaal. Vraag me wel eens af of anderen dat ook hebben.
Het is nu midden in de nacht, nu ik deze blog schrijf, 1.00 uur inmiddels. Ik werd wakker omdat ik door een mug werd gestoken op mijn rug en dat het erg jeukte. Zit nu een beetje te neuzen op mijn blog en zie dat ik per week ongeveer 400 bezoekers op mijn blog heb. Kan ook zien uit welke delen van de wereld ze komen. Ik heb even een kopie gemaakt van het overizichtje, omdat ik toch geen foto's heb vandaag. Wie leest mijn blog in de Oekraine of in Hongarije?? Zijn dat eigenlijk wel lezers of zijn het computers die om wat voor reden ook internet afscannen... En als het wel lezers zijn, waarom leest men dan mijn blog, met welke interesse?? Het zou enorm leuk zijn dat iedereen die mijn blog leest eens een berichtje achter zou laten. Eigenlijk wil ik je daartoe uitnodigen zo van Stille lezers, klik eens op reageren, vertel waar je vandaan komt en waarom je de tijd neemt mijn schrijfseltjes te lezen. Inmiddels is het half twee, ik ga weer slapen. Morgen is er een nieuwe dag :)Pageviews per land 

Grafiek van populairste landen onder kijkers van de blog
ItemPageviews
Nederland
392
Zweden
93
Verenigde Staten
28
Ierland
27
Verenigd Koninkrijk
16
België
11
Oekraïne
11
Duitsland
6
Aruba
5
Hongarije
3

8 opmerkingen:

 1. Grrrrr... had net op mijn telefoon een hele lange reactie geschreven op deze blog druk ik weer ergens verkeerd op, alles weg. Dus begin maar weer opnieuw op de computer, gaat ook veel vlugger.

  Nog even doorbijten Johanna voordat je het weet zijn jullie met (vervroegd) pensioen. Zodra je ermee kan stoppen.. doen!!! Jan is ondertussen alweer 5 jaar geleden met vervroegd pensioen gegaan en ik heb gewoon ontslag genomen, wat ons beide bakken met geld gekost heeft, maar het is het ons allemaal waard geweest en hebben een fantastische tijd gehad. Oké er zijn een paar droomreisjes niet doorgegaan maar genieten van elke dag en elke uitstap die we ons permitteren kunnen. Nog 5 jaar dan krijg ik ook een pensioentje.

  Wat betreft het blog schrijven, heb ik precies hetzelfde gevoel zo van: 'opgeruimd staat netjes' of laat die nieuwe dag maar komen want de oude is verwerkt. Loop nu een paar dagen achter vanwege ons uitstapje naar Helsinki maar hoop dat vanavond weer af te maken. Ook hoop ik elke dag dat ik gezond mag blijven samen met Jan, maar wel gaan er samen vanuit dat we minstens 90 jaar worden, dus dat duurt nog even. Ons motto: "Geniet van het leven en pluk de dag!"

  Lieve Johanna, werk ze en sterkte met de zorgverzekeraars.
  Groetjes aan Gerrit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej Nel, Heb net deel een van jullie stedentrip gelezen. Wat een prachtige stad is Helsinki. Zelf ben ik daar nog nooit geweest. We waren een keer in Finland maar hebben Helsinki toen laten liggen.
   Ja ik moet nog even doorzetten en dat gaat ook lukken want ik heb plezier in de kerntaak van mijn werk en dat is het contact met mensen. Maar het gedoe eromheen, dat gaat in mijn hoofd zitten en verstoort de rustige balans die ik in Zweden wel kan vinden.
   Lekker doorgaan met leven en genieten van wat het leven brengt elk moment weer. Dat vind ik ook heel leuk om te lezen in jouw blog. Lekker doorgaan met schrijven hoor tot je 90e :).

   Verwijderen
 2. De eerste keer dat ik je blog las, was in Ierland (in juni) waar we op vakantie waren. nu vanuit groningen. Leuke blogs gr Jan en Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, leuk dat je je kenbaar maakt. Ik vroeg mij al af wie er toch in Ierland mijn blog bezocht. Dank, groet Johanna

   Verwijderen
 3. Ik lees jullie blog met veel plezier vanuit Hoogeveen. We komen nu ook al jaren in Zweden met vakantie en lees dus alles met veel genoegen. Blijf bloggen!
  Groet, Wilfred

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej hej Wilfred, ik moet eerlijk toegeven dat je reactie een glimlach op mijn gezicht tovert. Dank voor je compliment en fijn dat je mijn blogs waardeert. En ter geruststelling... Ik blijf bloggen tijdens onze verblijven in Zweden.

   Verwijderen
 4. Hier ook zo'n stille lezer. Altijd leuk om ervaringen van anderen met een huis in Zweden te lezen. Dus ga zo door. Wij hebben ook een huis in Zweden en ik blog daar ook over.
  www.photolutra.blogspot.nl
  groet Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej Jan, leuk dat je gehoor geeft aan mijn oproep aan stille lezers om te reageren. Ik stel het erg op prijs. Heb ook even op jouw blog gekeken, was er eerder ook al eens geweest. Leuk om te zien dat je ook inricht met gebruikte spullen. Zo hebben ook wij bijna ons hele huis ingericht met dat wat al bestond en nog erg goed is. Zo hebben alle dingen in je huis ook nog een verhaal over waar je het gevonden hebt en hoe je het hebt opgehaald en bij wie, vaak wordt het dan ook nog een heel leuk verhaal.

   Verwijderen