donderdag 1 september 2016

Aan de wandel in Tived.....


Omdat het gisteren en vandaag erg mooi weer was zijn we erop uit getrokken. Het is al tien uur 's avonds en ik wil graag mijn blog nog schrijven maar ben ook wel een beetje moe en zit ondertussen ook nog met Suzanne te appen. Dus ik houd het kort vandaag en laat de foto's spreken. 
Gisteren zijn we naar Hjo geweest en hebben daar in de zon heerlijk wat rondgewandeld. We zouden er naar een klein winkeltje dat bij een zeepfabriek hoort maar dat bleek al gesloten te zijn. Blijkbaar alleen geopend in het hoogseizoen. Daarna zouden we naar een antiekwinkeltje waar ik de vorige keer een heel leuk serviesje had zien staan... ook gesloten. Zo merken we dat hier in Zweden het zomerseizoen voorbij is. We hebben heerlijk bij het haventje roondgelopen, prachtig uitzicht op het Vättern. Op de foto zie je een landtong. Dat is Visingsö, een eiland in het Vättern. Je kunt er naartoe. Dat hebben we vandaag niet gedaan, komt zeker een volgende keer.


Meer dan 100 km lang, dat Vättern

Een lekker ijsje gegeten bij moster Eline.

Met het beste water ter wereld uit het vättern

Een leuk doorkijkje
 In Hjo zijn we bij een aantal 'Loppisar' geweest en hebben we daar een paar leuke dingetjes gekocht voor niets. Een skellet, voor op een kampvuurtje of bbq, een paar leuke kleedjes voor op tafel, een tulbandvorm, en een jaargang 'Hus och Hem', dat laatste is een woon ideeën tijdschrift.
Na Hjo zijn we naar Karlsborg gereden, onderweg eventjes afgeslagen naar het uitzichtspunt bij Vaberget. Het was redelijk helder zicht over het water zodat we de overkant konden zien.


 In Karlsborg zijn we ook nog naar een Loppis geweest, Greetje heeft daar een hoedje gekocht.

Vanmorgen hebben we als eerste weer wat werkzaamheden verricht in het stukje keuken van de Karl-Johan. Op de foto is Gerrit bezig met het maken van een sleuf in de muur waar de elektriciteitskabel in weggewerkt kan worden. Ons huis is zo'n 100 jaar geleden gebouwd zonder elektrisch. Later is dit aangebracht, de meeste leidingen lopen over het plafond en een deel loopt op de muur. Nu we de keuken grondig gaan renoveren willen we de leidingen graag in de muur hebben. Dat is dan wel even een gepruts voor Gerrit, zeker wanneer ik kritisch toekijk :)


Greetje heeft echt vakantie...

of toch niet helemaal...
 Nadat de leidingen hun plek in de muur hadden gevonden en door mij waren weggewerkt met plamuur konden we op stap. Vandaag stond er een heerlijke wandeling in Tived op de planning.

De heide staat prachtig in bloei en groeit zelfs daar waar geen aade is, tussen de stenen.


 Een aantal trappen in het park zijn aan vervanging toe. Hiervoor lagen al pakketjes klaar, met een helikopter aangevoerd denken wij.
Ikea treppa.... sponsor????

We zijn naar Vitsand gelopen 

Even bijkomen na 1.5 uur klimmen en klauteren.


De paddestoelen daar komen we nog niet zo goed uit. Misschien een app downloaden of eens op cursus bij Jan en Nel??
De wandeling zit er op, nog even een laatste blik vanaf een nieuw aangelegd uitzichtpunt.

 's Avonds de muren van de keuken nog gewit. Er komt behang op maar omdat er een bonte verzameling kleuren op de muur zat heb ik hem eerst maar gewit.

En zo zitten we 's avonds in de keuken, soms ieder met een apparaat op schoot of een boek. Heerlijk!


6 opmerkingen:

 1. Jullie zijn van harte welkom om op paddenstoelencursus te komen hoor Johanna. Vandaag hebben we weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en berkenboleet gevonden. Daar maak ik morgen een stoofpot van met gemarineerd hertenvlees. Dus dat word weer smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh heerlijk, we komen graag eens op cursus, dat spreken we af! In deze vakantie is Greetje bij ons en maken we met haar wat uitstapjes in deze omgeving.

   Verwijderen
  2. Oké leuk! Wij gaan morgen naar Stockholm met de bus en daarna met de nachtboot naar Helsinki. Stedentrip van 1 dag, dan de nachtboot terug naar Stockholm en woensdag weer met de bus terug naar huis. Hebben er zin in!

   Verwijderen
 2. Jim keuken liket wol wat in chaotische boel no.. Wanneer komt de kachel no? Ik bin beneid naai it behangetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sels fine we de keuken krekt wer wat kreazer wurden no de muoren wit skildere binne. Miskyn dat ik een proefstikje behang plakken gean mar de hiele muore giet noch niet derfoar mat de murare earst komme en dy hat ut net oan tiid.

   Verwijderen