zondag 21 augustus 2016

Weer in de vertraging....


Dertien en een half uur duurde onze reis deze keer. Om half drie in de nacht draaien we de oprit van ons huis op. Veel files in Duitsland zodat de reis naar de boot een uur langer duurde dan gewoonlijk. Voor ons verliep de reis verder voorspoedig wat niet elke reiziger kon zeggen. We zagen wel drie aanrijdingen op de Duitse autobaan deze keer. 
Aankomstbij de Ferry, dan is het ergste leed geleden.
Uitzicht vanuit het restaurant op de Ferry
Tunnel Öresundsbron 

Öresundsbron
De volgende ochtend
We worden wakker met een stralend blauwe hemel en een eerste blik in de tuin vertelt ons dat er alweer het nodige is te doen. Mijn aardbeienplantjes zullen best aardbeien hebben gedragen maar dat is niet meer te ontdekken. Wel kan ik gelukkig nog rode bessen plukken. Dat ga ik morgen doen.
De appelbomen geven ons dit jaar een verrassing. Na de snoei vorig jaar hadden we weinig appels maar nu hebben we volop. De appels zijn nu ook wat groter. Gerrit ziet het al voor zich, lekker appelmoes eten en appeltaart... We zullen zien.

 Zo'n eerste dag is altijd wat bijkomen. Dat doen we meestal met een wandeling door Vångdalen, hondjes mee en lekker lopen. Wat is het heerlijk om hier weer te zijn!
Verder hebben we een beetje in de tuin gewerkt. Onze nieuwe aanplant heeft wat aandacht nodig, twee hortensia's hebben het niet gered.

 Vorige week is de arborist weer geweest om de twee prachtige beuken te snoeien. Dat kon niet in juni omdat de sapstromen dan te actief zijn. De beuken groeiden tegen ons huis en met de snoei zijn de kruinen in omvang terug gebracht. Er komt nu ook meer licht in de boom. Snoeien betekent ook weer meer afvalhout. We hadden met de arborist afgesproken dat er iemand zou komt die het hout zou versnipperen. Tot mijn verrassing kwam die nu al. Hij is twee uur aan het snipperen geweest. Alle takken zijn nu weg! Heerlijk, dat hoeven we zelf niet meer te doen. Een grote klus, het snoeien van alle struiken en alle bomen, is nu afgerond.

Zo is de eerste dag altijd weer een dag met vele indrukken, bewust genieten en in de vertraging komen. Heerlijk!

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja zeg dat wel. Meestal rijden wij 's avonds en of 's nachts en dan kunnen we zo doorrijden. Er is ook vaak veel onderhoud aan de Duitse autobanen. Dat was deze keer ook deels de oorzaak van het oponthoud.

   Verwijderen
  2. Een noodzakelijk kwaad die autobanen :-)

   Verwijderen