zaterdag 27 augustus 2016

Sannerudsmarken 20-års Jubileum....

Het is eind augustus en het einde van het zomerseizoen komt in zicht. Dit gaat gepaard met vele afsluitende activiteiten zo ook hier in onze omgeving. We hadden al een aankondiging gelezen van Sannerudsmarken, de jaarmarkt van Sannerud (Tived). Omdat we de jaarmarkt van Forsvik hebben gemist hadden we wel zin hier even naartoe te gaan. Vandaag dus vroeg uit de veren, de jaarmarkt gaat al om 9.00 uur van start. Wij konden hier in Undenäs al merken dat het er druk was. Auto's reden achter elkaar aan richting Tived. Wij zijn zo rond het middaguur gegaan en je houdt het niet voor mogelijk zo'n grote markt er in dit kleine dorp was georganiseerd, en hoeveel mensen er waren. Je moet namelijk weten dat Sannerud-Tived bestaat uit een winkel, een kerk, een cafe en een handjevol huizen en een eindje verderop nog een camping. Op de jaarmarkt was van alles te beleven, het was dan ook een jubileum editie van de markt. We zagen kraampjes met allerlei waar voor in en om het huis, er was een kleine Loppis, natuurlijk kraampjes met rendiervlees en wild zwijn, snoep, brood met worst etc. Verder liep er een goochelaar rond die je er tussen neemt waar je bijstaat, waren er Ridderspelen georganiseerd en was er nog een kippen en konijnen keuring en -verkoop. Onderstaand een kleine foto impressie.

De broodkraam

Bloemen en planten
Op het podium van de rode vrachtwagen staat een zanger op eenzame hoogte John Denver liedjes te vertolken.

Een zwart-witte ridder met een zwart-wit paard....


Deze foto heb ik speciaal even voor Gauke, de konijn deskundige binnen onze familie genomen... :)

Poolcirkel bestendige kippen


 We hebben wel ongeveer 1.5 uur op de jaarmarkt gewandeld. Geld uitgeven kon helaas niet. Niet omdat het op is maar omdat we vergeten waren geld te pinnen. Ik zag dat je bij de meeste kramen met een Swiss app kon betalen echter zo ver ben ik nog niet doorgeëvolueerd aangaande digitaal betalen . Ik moet nog uitzoeken hoe dat werkt en hoe betrouwbaar het is.
Na ons succesvol bezoek aan de jaarmarkt  zijn we doorgereden naar Tivedstorp. Daar hebben we een lichte lunch genuttigd, pannenkoeken met sylt och gräde. We hebben er heerlijk gezeten en konden daar ook weer een beetje opwarmen. Het is namelijk zo dat het vandaag prachtig zonnig weer is maar met een erg harde wind, windkracht 7. Tived ligt aan het Unden, een groot meer en de wind blies over het meer en maakte dat het nogal fris was op de jaarmarkt.
Het was gezellig druk bij Tivedstorp Lekker opgewarmd zijn we toen naar Vitsand, gelegen in het Nationaal Park Tived, gereden. Het was er weer prachtig. Zwemmen kon niet deze keer, we hadden niets bij ons. Daarna terug naar huis.
Gerrit en Greetje hebben appels gezocht in de tuin. Daarvoor hebben we nu een appelgrijper zodat we niet meer voor elke appel hoeven te bukken. We hebben nu een wasmand vol appels en de volgende stap wordt de aankoop van een äppleskalare (appelschilapparaat). Daarna kunnen we los met het verwerken van de appels, de weckpotten zijn al aangeschaft.
Een heerlijke dag!


2 opmerkingen:

 1. Is Sannerund dat plakje maai it tsjerke wer wy toen de tsjerketsjinst van moesten missen? It sjot er lekker alderwets gesellig ut der.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaha!! Die wandeling werby wy net fierder rinne koenen. Omdat der een beamstam oer ut paad lei. Oers hiene we yn Tived-Sannerud utkommen. Klopt hielendal.
   Ja leuk he en ut wie idd hiel gesellich!!
   Krekt doe ik dit oan ut skrieuwen wie roen der un hert foarby!. Ut bliuwt leuk hjir!!
   We fine ut hiel leuk dast efkes een reaksje sjoerd hast.

   Verwijderen