zaterdag 25 juni 2016

Midsommardag


Nu Suzanne gezellig bij ons is zijn de renovatie bezigheden wat op een lager pitje komen staan. Je zou kunnen zeggen dat we nu aan vakantie vieren toekomen. Gisteravond zei Gerrit dat het vandaag erg mooi weer zou worden. Hij houdt namelijk het weer altijd bij. Het leek hem een goed idee om vandaag een zeilbootje te gaan huren om zo op het Unden (dat is een meer hier in de buurt) te kunnen gaan zeilen. We houden van zeilen en we hebben in Nederland onze Sinnestriel. Dat is een grundel van 6.5 meter lang (of kort hoe je het maar bekijkt). Overigens kun je hier in Zweden, het land van de 100.000 meren, maar weinig zeilbootjes huren. Maar nu hadden we een adres gevonden. Het is namelijk zo dat tijdens de Sköna maj er bij Tivedens Camping de mogelijkheid was om korte zeiltochtje te gaan maken tegen een kleine vergoeding. Daarover waren we helemaal enthousiast. Eindelijk een adresje waar we een zeilbootje konden huren. Dus vandaag er naartoe. Tivedens Camping is prachtig gesitueerd aan het Unden, een groot meer met superschoon water en wel 109 meter diep op sommige plaatsen. We werden er uiterst vriendelijk ontvangen door Marlies. Zij vertelde ons dat de boot die voor ons het meest geschikt zou zijn geweest kort geleden uit de vaart is genomen wegens onoverkomelijke gebreken aan de kiel. We konden uitsluitend nog de Flying Junior huren. Daarmee kunnen we op zich uit de voeten omdat Suzanne ooit eentje heeft gehad. Het is echter nogal sportief zeilen met de FJ en we waren met zijn drieën en dat is eigenlijk net 1 persoon teveel. We hebben daarom gekozen voor plan B van vandaag en dat was een wandeling in het Nationaal Park Tived bij Tiveds Torp. Maar nog even over de camping, zie foto's een prachtige plek en uiterst verzorgd. We hebben kennis gemaakt met Hein en Marlies, de Nederlandse eigenaars van de camping en contact gegevens uitgewisseld. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.
Na deze korte kennismaking zijn we doorgereden naar Tiveds Torp. Daar zijn we deze vakantie al eerder geweest, daar had ik toen mijn rabarberplant voor 30 SEK gekocht. Die rabarberplant wil het goed doen echter Arvid en Fynn vliegen er steeds overheen tijdens hun tikspelletjes waardoor er wel eens een blad scheurt of een steel afbreekt. Al met al komt die op dit moment dus niet zoveel verder. Ik ga voor de rabarber nog een veiliger plek uitzoeken.
Het was prachtig in Tiveds Torp. gisteren is daar ook een Midsommar stång opgezet omlijst met allerlei activiteiten. Misschien iets voor volgend jaar....

We zijn er gaan wandelen en hebben gekozen voor de Kyrkoleden. Dat is een oud wandelpad wat in vroegere tijden door de bewoners van Tiveds Torp werd gebruik om naar de kerk in Undenäs te lopen. Een aantal malen per maand moest die gebeuren een wandeling die met elkaar 8 uur tijd nam. Dat is nog eens een investering leveren voor het bijwonen van een kerkdienst. Later werd er in Tived een kerk gebouwd en voerde de wandeling daar naartoe, toch nog steeds 4 uur wandelen. In gedachten hebben we al lopend hier alledrie bij stilgestaan. Wat een wandeling....

Op een gegeven moment lag er een dikke boom over het pad heen en op dat punt hebben we besloten terug te keren. Terug in Tiveds Torp hebben we in de Kaffestuga aldaar een dagens lunch genuttigd. Binnenin de Kaffestuga was het ouderwets gezellig en was er een mooi behangetje geplakt. Op dit moment heeft behang, hier in Zweden 'Tapet' geheten, mijn belangstelling. Ik heb op mijn Pinterest een speciaal bord Tapeter aangemaakt. In onze gerenoveerde keuken willen we namelijk ook een leuk behangetje gaan plakken dat mooi past bij de al eerder genoemde Karl-Johan. Ik vind het nog moeilijk een keuze te maken. Ondertussen heb ik denk ik alle verkrijgbare behangetjes in Zweden wel voorbij zien komen op internet.
De Dagens lunch smaakte heerlijk, de koffie vonden we ietsje aan de sterke kant. We hebben het heerlijk buiten in de schaduw genuttigd. Naast de Kaffestuga was nog een handverkbod. Daar heb ik een leuk voddenkleed gekocht ook voor onze nieuwe keuken. Een leuke herinnering aan een mooie dag.
Vervolgens bracht ons uitstapje ons bij Vitsand. Een heerlijk strandje aan een meer in het Nationaal Park. Het was er druk vandaag maar we konden nog prima een plekje vinden. We hadden handdoeken en zwemkleding meegenomen en hebben heerlijk liggen dobberen in het koele ondiepe water van Vitsand.


De avond is weer heerlijk. De zon schijnt uitbundig en nu om half negen is het nog steeds zonnig en een lekkere temperatuur. We kunnen buiten blijven zitten omdat er een beetje wind staat en we zo geen last hebben van de knoeten of knotsen of hoe ze ook maar heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten