vrijdag 17 juni 2016

Er broeit weer wat...


Zoals vele families tegenwoordig heeft ook ons gezin een app. Twee zelfs. Eentje voor China en eentje voor hier. Zonder app doe je immers niet meer mee. Onze gezinsapp heet ' De Corpogang'! Soms, wanneer je aan het werk bent en serieuze gesprekken probeert te voeren begint de Corpogang te rammelen. en gaat maar door. Het ene klingeltje na het andere. Dat betekent dat er weer een issue is bij iemand of dat er weer iets afgesproken wordt. De Corpogang heeft ook een profielfoto. Die bestaat uit een afbeelding van Arvid en Fynn die liggen te slapen in hun mand met alle 4 of liever gezegd 8 poten omhoog, zo slapen ze wel vaker. Het is wat een vreemde houding maar toch... lekker ontspannen.
Greetje was gisteren even in Nederland en had een afspraakje met haar twee zussen. Ze hebben met z'n drieën een gezellig avondje doorgebracht en geslapen bij Suzanne.
Wel dat hebben we weer geweten. Midden in de nacht bleef de Corpogang maar doorgaan. Er moest een nieuwe profielfoto komen en er kwamen enkele voorstellen die ik hierbij eventjes laat zien.

In het democratische proces van besluitvorming had ik al aangegeven voor de eerste foto te gaan. blijkbaar was dit niet unaniem. We zijn er geloof ik nog niet uit. Wellicht dat de foto blijft die we op dit moment hebben.
Gerrit en ik probeerden nog een serieuze toon te treffen in het app gesprek met de meiden door het doen van mededelingen over onze activiteiten. De respons die hierop kwam was dat Gerrit zich en beetje in moest houden. Wat ik overigens wel begrijp na de situatie met de rug.
Gisteren hebben we de murare (dat is een metselaar) (in dit geval een metselaar die ook kachels verkoopt) bij ons thuis gehad. Dit is een vervolg op de keuze voor een kakelugn, dat is zo'n ronde tegelkachel, in de keuken. De vriendelijke man heeft vol verstand in onze keuken gestaan en zei dat we de provisiekast er eerst uit moesten breken voordat hij ook maar iets kon zeggen over het gebruik van een van de kanalen in de schoorsteen. In onze kelder moest hij even achter een luikje kijken naar de opbouw van de vloer. Nu houd ik mijn huis hier goed schoon, ik poets en schrob regelmatig maar achter dat luikje kom ik eigenlijk nooit. Daar leeft niemand. Hij stak zijn hoofd door het gat ....en zat midden in de spinnenwebben....
De provisiekast grenst  aan de schoorsteen. Het is namelijk zo dat wij 10 kanalen hebben in de schoorsteen. Dat zijn niet allemaal rookkanalen maar voor een deel ook ventilatiekanalen. Bekeken moet worden op welk van de 10 kanalen de kakelugn aangesloten kan-moet worden. Dus gisteravond hebben we de provisiekast verhuisd naar de werkkast in de keuken en hebben we de werkkast nu in de slaapkamer van Arvid en Fynn, die hier een eigen slaapkamer hebben.
Op dit moment ziet de keuken er dus ietsje gehavend uit. Het uitbreken heeft nieuw inzichten opgeleverd. De afvoer van de afzuigkap zit in de schoorsteen, dat kanaal kunnen we dus niet gebruiken voor de kakelugn, en er is nog ruimte boven de kastjes, zodat eventuele nieuwe kastjes verder naar boven kunnen worden geplaatst.
De schoorsteen met de kanalen 
Maandag komt de murare weer en dan kunnen we definitieve plannen maken.

Het project hout is voorlopig tot een afronding gekomen. De houtschuur is nu helemaal klaar en al het hout dat we hebben gezaagd en gekloofd zit er nu in. Er zou ongeveer 18 kuub hout in moeten kunnen. We zijn erg tevreden en ingenomen met onze houtopslag. Ik was in eerste instantie nog van plan om de schuur rood met wit te schilderen, zoals de meeste schuren hier. Heb nu besloten het eerst zo maar te laten. De schuur valt nu mooi weg in de omgeving waar hij staat en dat mag voorlopig nog wel even zo blijven.
Gerrit heeft vandaag de werkzaamheden in het gästhus weer opgepakt. Hij heeft de afvoer van de afzuigkap door het plafond gevoerd, een klus waar hij wat tegenop zag. Hiervoor moest hij op de zolder van het gästhus zijn en daar is het momenteel erg warm. De vloer van de zolder ligt bezaaid met houtzaagsel. Je kunt je voorstellen dat wanneer je erg bezweet bent omdat je aan het werk bent in een omgeving waar het meer dan 30 graden is en je moet ook nog eens door het houtzaagsel rollen, hoe dat voelt en wat dan de consequenties zijn. Met een beetje fantasie zie je dat voor je. Bovendien hoorde hij gegons in de wespennesten. Deze heeft hij weggehaald. Er kwamen maar 3 of 4 wespen uit gelukkig. Maar wel stoer dat hij dat durfde. Het gat is inmiddels klaar morgen of overmorgen kan hij de doorvoer maken.
Zelf ben ik bezig geweest me het afschuren van ons op Blocket gekochte tuinsetje. Foto volgt op de volgende blog. Er broeit dus alweer van alles.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten