vrijdag 24 juni 2016

Eindelijk regen.....

Gisternacht hebben we Suzanne opgehaald van Saab-airport in Linköping. Daar kwam ze 24.00 uur aan waarna we nog terug moesten rijden naar Undenäs. Meestal probeert ze wanneer ze hier komt een ticket te boeken waarmee ze netjes ergens in de middag aankomt. We kunnen dan vaak nog even ergens stoppen om een stukje te wandelen of iets te drinken. Vanwege de staking bij de SAS waren er deze keer uitsluitend nachttickets beschikbaar. Maar we hebben  het gered en we hadden een vlotte reis. We zagen het net eventjes donker worden en daarna weer licht.
Vandaag krijgen we visite van Jan en Nel die ook even blijven eten. Daarvoor hadden we in Karlsborg boodschapjes gehaald. Bij de ICA in Karlsborg kun je gratis aardappelen kopen, niet dat dit ons doel was maar toch waren we blij verrast. Toen Gerrit de aardappelen aan het inscheppen was vond ik dat het al zo druk was en veel mensen aardappelen nodig hadden en zei hij tegen ons ' moet je eens kijken wat ze kosten'! 0,00 SEK, hadden we gelijk de brandstofkosten er weer uit (:))
Omdat het een mooie heldere dag was zijn we na de inkopen te hebben gedaan doorgereden naar Varberget. Daar is namelijk een uitzichtpunt vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Karlsborg en kunt zien hoe dit is gesitueerd tussen het Bottensjön en het Vättern. Aan de overkant van het Vättern kun je dan Motala zien liggen op 30 km afstand. Dat stuk hebben we dus gisternacht gereden en met elkaar hebben we er meer dan 4 uur over gedaan heen en terug. Omdat je helemaal langs de bovenpunt van het lange Vättern heen moet rijden over Askersund. Hemelsbreed is hut een stukje van niks..
Karlsborg tussen de meren in.Na ons bezoek aan Varberget zijn we doorgereden naar Forsvik. Daar hadden we een missie en die was een bezoeken aan Kafe Ada. Het is namelijk zo dat ik bezig ben met het uitzoeken van een leuk behangetje voor in onze nieuwe keuken. Het concept hiervoor is licht, vrolijk en landelijk Zweeds. Nu ontdek ik op internet allerlei leuke behangetjes uit 'mormors' tijd. Mormor, spreek uit als moermoer, is oma van moeders kant dus de moeder van moeder. Maar ja wat ga je kiezen en hoe staat zo'n klein stukje op een hele wand. Nu wist Gerrit zich te herinneren dat Kafe Ada (er moet nog een streepje op de -e- maar dat kan ik niet vinden) ook bloemige oude behangetjes op de wand zitten. (Wat je ook al niet kunt onthouden). Zijn voorstel was om daar eventjes te gaan kijken, en er natuurlijk een kopje koffie te gaan drinken met iets lekker erbij. Wel het behangetje daar was erg leuk en leek wel authentiek echter niet dat wat wij gaan kiezen. We hebben er heerlijk gezeten in het zonnetje en genoten van de verstillende sfeer van Forsviksbruksomrade.
Rond half vier, toen ik net lekker ontspannen achter mijn wafel zat, herinnerde ik me het gekochte ijs in de auto die in de zon geparkeerd stond en zijn we vervolgens na ons tweede kopje koffie maar snel naar huis gereden.
Daar zijn Suzanne en ik begonnen met het klaarmaken van de Lasagne en de Budapestrulle die we 's avonds heerlijk samen met Jan en Nel hebben opgegeten. We hadden een heel gezellige avond die we hebben afgesloten met de bekende Irish coffee, verzorgd door Jan. De avond kreeg nog een extra omranding met de lange bui die eindelijk kwam en aan de natuur het water gaf die het zo hard nodig heeft. Het is hier werkelijk kurkdroog, ons gras is geel en elke avond gieten wij 100 liter water over onze nieuwe aanplant uit. Dat hoefde gisteravond dus gelukkig een keertje niet. Ik sluit deze blog af met Nel haar woorden: ' Het was vandaag een dag met een gouden randje!'

1 opmerking:

  1. Ook toevallig! Wij zijn vandaag ook naar het uitzichtpunt gereden zonder dat we het erover gehad hebben. Staan nu in Forsvik op de camperplaats! Prachtige dag gehad! Nog bedankt voor de gastvrijheid, het was weer heel gezellig. Groetjes Jan en Nel.

    BeantwoordenVerwijderen