zaterdag 28 mei 2016

Sköna Maj

De gehele maand mei wordt het voorjaar gevierd met Sköna Maj activiteiten. Dit is het derde jaar dag we van de activiteiten een staartje meepakken. Sköna Maj kent allerlei activiteiten, de meeste buiten een aantal binnen zoals concerten en kunst tentoonstellingen.

Vandaag was het Sommar Marknad, rondom de ICA (het centrale punt in Undenäs) waren allemaal kraampjes opgesteld waar je handwerkproducten kunt kopen. Er komen veel mensen op af. Ook was er een open tuin bij de familie Beda. Een prachtig aangelegde tuin waar je doorheen kunt lopen en een kopje koffie kunt drinken. Ook waren er zelf gekweekte plantjes te koop. De tuin zag er werkelijk heel mooi uit met mooie vijverpartijen, zitjes her en der en ook nog een stuk groentetuin en een opkweek kas.Na het bezoek aan de tuin zijn we nog even langs de kraampjes gelopen. Het geeft reuring aan het dorp en dat is leuk.


Geïnspireerd door de mooie tuin die we hadden bezocht ben ik vandaag ook aan de slag gegaan. Het was tenslotte prachtig weer en heerlijk om buiten te zijn. Ik heb de paden aan de voorkant van het huis onkruid vrij gemaakt, op de knieën met een mes. Geen gifspuit vanwege de bijen. Zonder bijen geen leven. Ik had afgelopen herfst een stuk gelezen over onkruidverdelgers die stoffen bevatten die gevaarlijk zijn voor de bijenpopulatie. Vandaar het handwerk van vandaag. Het viel niet mee maar meter voor meter kwam ik verder met ons pad. 
We kregen een app van Henk en Chang die een tempel van Confusius bezochten in de hometown van Confusius. Daarvoor moesten ze een trap van 9000 treden lopen, je komt namelijk niet zomaar bij wijsheid. Gerrit vroeg hen nog of ze dat ook op de knieën moesten doen, lets wat je boeddhistische monniken wel eens ziet doen wanneer je een tempel bezoekt. 
Wel ik heb wel de gehele dag op mijn knieën gelopen, wie weet wat het me nog eens gaat brengen. Het resultaat stemt in elk geval nu al tot tevredenheid, het pad is weer mooi onkruid vrij. In het pad groeiden nog een aantal violen. Die hadden zichzelf gezaaid. ik heb ze voorzichtig uitgestoken en in de boom geplant. In een van onze beuken zit een holte, waarschijnlijk van een afgezaagde tak, die uitstekend dienst kan doen als een plantenbakje. Ik heb aan de arborist gevraagd of het kon en hij vertelde me dat die holte prima beplant mocht worden. Heb er nog geen foto van, die zal ik morgen wel even posten.
Gerrit is vandaag wederom bezig geweest met het opruimen van de afgezaagde takken. De dikke takken haalt hij eruit, die kunnen we mooi stoken, de dunne komen op de steeds groter worden berg snoeihout. Het is heel zwaar werk en hij zweet als een otter, over vakantie gesproken.....De berg snoeihout is inmiddels zo groot geworden dat we hem niet meer met een aanhangwagentje af kunnen voeren. Dan zouden we de rest van de vakantie bezig zijn met op en neer rijden naar Karlsborg voor het afvoeren van snoeihout. Er zal iemand moeten komen om het op te halen. Wie..... dat weten we nog niet.

1 opmerking:

  1. Het verhaal van de trap is een beetje een baksel van twee verschillende verhalen. Maar we zijn blij met de eervolle vermelding op het blog vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen