donderdag 21 april 2016

Födelsedag

Slechts 10 dagen in Zweden en twee feesten op een rij. Vandaag viert Gerrit zijn 60e verjaardag. Om kwart over 12 vannacht werd hij door Theo al welkom geheten bij de club van 60 om het even lekker in te wrijven :). Wanneer je 60 jaar wordt heb je je jeugd achter je gelaten. Dat is te merken. Hier en daar pijntjes, 's avonds voor de TV in slaap vallen, 's nachts een paar keer wakker, broers en zussen die met pensioen zijn, vrienden die met pensioen zijn of gaan, en ga zo maar door. En dat mag de pret niet drukken voor Gerrit, hij heeft altijd een goed humeur en ziet ook altijd lichtpuntjes. Dat is fijn voor mij omdat ik de zwaarmoedige kant wel eens wat teveel nabij ben. Zo houden we elkaar in balans, en dat is fijn.
Felicitaties lezen op WhatsApp en We Chat
De dag begon vanmorgen bijzonder. Toen we vanmorgen aan ons ontbijtje zaten was het plotseling of er een Boeing 747 voorbij vloog, eentje zeg ik,,,,, nee twee achter elkaar. Het bleken twee kraanvogels te zijn die bezig waren hun landing in te zetten. Ze landden precies achter bij onze tuin. Daar is een stuk land en dat hebben ze gedurende het ontbijt mooi afgestruind. Het was een prachtig gezicht en we zaten loge.
We hebben vanmorgen besloten er een gezellig dag van te maken. Gisteren hadden we hard gewerkt in de tuin. Er moest nog wat hout worden geperst en gestapeld en we moesten nog snoeien. Daarnaast moesten we ook de tweede arborist een rondleiding geven door onze tuin. De eerste heeft wel een offerte gedaan en is daarvoor betaald geworden door ons maar is niet komen opdagen om zijn werk te doen. Dat was een tegenvaller. Deze arborist zei er zin in te hebben en binnenkort met een voorstel te komen. We hopen dat het deze keer goed verloopt want onze 'honderdjarigen' hebben echt wel een snoeibeurt nodig en wij 'oudjes' kunnen de boom niet meer inklimmen met een kettingzaag.
Dus gisteren hard gewerkt en vandaag een relaxedag. We zijn opnieuw naar Skövde geweest omdat we daar een bestelling hadden lopen. Die bestelling is tevens Gerrit zijn verjaardagscadeau zo heeft hij bedacht. Wat het is... je wilt het niet geloven....een UPPSAMLARE!!! ja heus een echte uppsamlare. Dat was zijn wens en zo is het gekocht en geleverd op zijn verjaardag. We moesten ervoor naar Söderström.
Een uppsamlare kun je achterop je grasmaaier monteren zodat het gemaaide gras opgevangen kan worden. Dat scheelt je het bij elkaar moeten harken van het gras. En we hebben nogal wat gras dus deze zomer wordt het grasmaaien echt een makkie :) Het is een heel geval die uppsamlare, dat maar net achter in onze auto past.
We zijn ook nog even naar de Biltema geweest. Dat is een grote winkel waar allemaal technische dingen te koop zijn. We hebben er een afvoer aangeschaft voor het aanrecht in onze nieuwe keuken en kwamen ook nog een takkenversnipperaar tegen, die we ook maar gelijk aangeschaft hebben omdat we nogal eens een takje te versnipperen hebben. Er ligt inmiddels een behoorlijke stapel takken naast ons huis. Die zullen we allemaal niet door de versnipperaar kunnen halen denk ik. Daarvoor is het teveel.
Na deze verjaardags- en klusinkopen zijn we naar het stadscentrum gereden waar we eerst een lekker lunch genuttigd hebben. Dat is al de tweede keer deze vakantie. De vorige keer was ons goed bevallen zodoende vandaag de herhaling. De lunch was heerlijk en we zaten er gezellig naast een groepje jonge moeders met kinderen en kinderwagens die erg veel met elkaar te bespreken hadden. Voor ons een soort luisteroefening  Zweeds. Na de lunch hebben we wat geshopt. Ik heb een investering gedaan in nieuwe sokken en vond ook een paar zomerschoenen, kloeke stappers want ik loop veel.


Aan het einde van de middag zijn we naar huis gereden, op de terugweg besloten we uit eten te gaan bij de Thai in Karlsborg. We eten daar wel vaker en het eten is er erg lekker met lekker veel groenten. Op de terugweg zijn we over een binnendoor weggetje gereden. Dat weggetje daar zag Chang twee jaar geleden, of misschien inmiddels ook wel drie, ik raak de tel kwijt, een eland. Nu hebben we al een poosje geen real live elanden meer gespot dus we hoopte ze vandaag misschien tegen te komen gezien het geluk vanochtend met de kraanvogels. En....... ja hoor. Niet een niet twee maar vier elanden. Ze stonden van afstand mooi naar ons te kijken. Toen wij een eindje achteruit reden om ze goed op de foto te kunnen zetten liepen ze hoofdschuddend het bos weer in.
En daar gingen ze weer....
Ik ben dan wel niet jarig maar toch even op de foto gezet.


Nu zitten we gezellig even bij het openhaardvuur met een kopje thee. ik schrijf mijn blog en Gerrit is aan het surfen. Geen taart gehad vandaag maar wel een heel leuke dag met vele bijzondere momentjes die de dag memorabel maken. 60 jaar en een dag om niet te vergeten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten