zaterdag 2 januari 2016

Bacillen

Bacillen,

Gerrit is eigenlijk al de hele vakantie ziek. Wij, Henk en ik, vragen hem dagelijks wat hij heeft en hoe het met hem is, hij proest en snottert en kuchelt de gehele dag door, maar hij zegt niet wat er is. Dat verandert er niets aan zegt hij dan.. of moet ik zielig gaan doen... of zo.
Gerrit doet net alsof hij niet ziek is, wij, Henk en ik, benoemen het toestandsbeeld van Gerrit maar een bacillen-aandoening en hopen maar dat wij bacillen-vrij blijven; de tijd zal het leren .
Vanwege deze situatie is het ook wat lastig om een inhoudelijke blog te schrijven omdat we niet zo heel erg actief zijn en weinig ondernemen.
We hebben een zgn. thuisvakantie of huiselijke vakantie zou je kunnen zeggen. Best lekker hoor, wij, Henk en ik, rusten lekker uit en lijden mee met Gerrit.
We doen kleine uitstapje die we ondernemen wanneer de paracetamol werkt en de koorts even afzakt. Gerrit heeft het dus of erg koud, hij zit dan bijna in de kachtel, of erg warm en dan weten wij dat de paracetamol zijn werk weer doet, Gerrit zegt dan dat hij best wat kan en wil doen.
Gisteren zijn we even naar het prachtige uitzichtspunt geweest waar je zo’n mooi uitzicht over het vättern hebt. Henk heeft een mooie panorama foto genomen.
Oudejaarsavond was zeer rustig, Gerrit deels op de bank totdat de paracetamol weer werkte, Henk lezend en ik breiend aan mijn tweede Sarah Landtrui.
Ondertussen appten we met de andere kinderen die elders het oude- en het nieuwe jaar vieren.
Greetje in Thailand, zat gezellig met iedereen uit het hotel bij Captain Jack, een lokale pub.


Femke en Louis in 's Hertogenbosch, waar ze in hun buurtje vertier zochten maar niet vonden. Ze appten dat er geen buudman (d=r) te bekennen was.

Suzanne en Stephan in Amsterdam met vrienden aan de Gaasperplas.

Wij in Undenäs. 12.00 uur was er vuurwerk in Undenäs, we hebben er door het raam even naar gekeken en na het vuurwerk keerde hier de rust weer snel terug terug. Ik was van mening dat er meer vuurwerk activiteit was dan vorig jaar, Henk vond van niet en dat was het enige verschil van mening die hele avond. Niks geen na-knallen hier, lekker in een keer alles afschieten. We konden daarna gewoon rustig slapen.

Vandaag hebben we als nieuwjaarsuitstapje een autotochtje naar Tiveden en Askersund gemaakt. In Askersund zijn we even door het stadje gelopen, we konden er niet een plekje vinden waar we even een kopje koffie konden drinken, en in Tiveden zijn we er even uit geweest bij het ski-gebied. Onderhand bekende gebieden en steeds weer mooi in elk jaargetijde.
Vanavond zitten we weer lekker rustig in de kamer, bankhangen, te lezen en te breien.Ook wij wensen iedere lezer van deze blog een heel goed, gezond en vredig 2016 toe!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten