woensdag 30 december 2015

En utflykt för att plocka ut en ny vedeldat köksspis

Dinsdag hadden we ingepland bij:
JP Walther ABJ
Backavägen 9 • 531 73 Källby
Tel. 0510-54 14 40 • Fax. 0510-54 14 60

om hier een informatief bezoek te brengen om het proces van besluitvorming omtrent de köksspis in gang te zetten. Hier is enige research op internet aan vooraf gegaan. We hadden bovenstaand bedrijf uitgezocht omdat het naar Zweedse begrippen dicht in de buurt is en ze hier het hele spectrum van merken vertegenwoordigen. Op de bedrijfssite stonden de openingstijden heel goed aangegeven. Er werd zelfs vermeld dat we hartelijk welkom zijn. Openingstijden alle werkdagen  van 8.00 uur tot 17.00 uur behalve op vrijdag dan is de opening tot 12.00 uur.
We hadden bedacht dat we bovenstaand bezoek zouden kunnen combineren met een tochtje over het schiereiland Orust, gelegen aan het Vänern. Hier waren we afgelopen zomer ook geweest om de retrokast op te halen die ik via Blocket had aangekocht. We vonden het toen erg mooi op Orust en ook het kasteel Läckö Slott vonden we toen indrukwekkend.We zijn rustig rijdend naar Orust gereden. Daar hebben we een wandeling gemaakt in de buurt van het slot dat helemaal op het uiterste punt van Orust ligt, aan drie kanten omgeven door het imponerende Vänern. Het was er rustig en erg koud door de stevige gure wind die over het Vänern blies. Het slot was natuurlijk gesloten, het is geen hoogseizoen. Het was nog net zo mooi als afgelopen zomer. 
Na de wandeling hadden we erg zin in een kopje koffie. We zijn daarom richting Lidköping gereden. Lidköping is een middelgrote stad met een kleine 30.00 inwoners. Op Wiki staat een leuke beschrijving Lidköping van de historie van de stad.
De watertoren in kerstsferen.
Wij hebben er koffie gedronken en een lekker broodje gegeten. Vervolgens hebben we  een kleine stadswandeling gemaakt. Tijdens de wandeling zagen we nog deze watertoren.
Na ons bezoek aan Lidköping zijn we dan naar Källby gereden om aldaar onze missie aangaande köksspisar aan te gaan.
We hadden het bedrijf al snel gevonden, Källby is niet zo groot. De showroom was gesloten!! Waarschijnlijk gesloten wegens een overweldigend goed zomerseizoen of i.d. Zo konden wij onze keuze niet bepalen en zijn we helaas onverrichter zake weer huiswaarts gekeerd. Het starten van het project keukenkachel zal nog even moeten wachten. Dat is niet erg, het heeft geen haast, hier heeft niets erge haast omdat het prima leefbaar is zoals het nu is.
Nu we wat tijd over hadden hebben we hiervoor de toeristische route genomen en zo genoten van een mooi winters landschap in Västra Götaland.
Vännern kust
We kijken komende zomer wel weer eens of we tot een keuze kunnen komen. Ondertussen kunnen we rustig onze plannen omtrent herinrichting van onze keuken uitdenken. Ook dat is leuk.


Hier zie je een ontwerp van Henk's hand. Zijn droom is een torentje aan ons huis om het tot ons kasteel te maken. Je mag in je reacties op dit bericht best wel laten weten of je het wat vindt.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten