vrijdag 30 oktober 2015

Huiselijk

Gisteren zijn we een dagje naar Skövde geweest. Beetje geshopt in het stadscentrum en nog een paar boodschapjes gehaald in het winkelcentrum. Nog even bij Söderström naar een opvangbak achter de grasmaaier gekeken maar die moet besteld worden en dat redden we niet meer in de tijd die we hier zijn. Dat wordt iets voor de volgende keer.
Vandaag (donderdag) kwam Thomas, onze buurman, even langs om te zeggen dat ze vandaag weer vertrokken. We hebben adres gegevens uitgewisseld zodat we contact met elkaar kunnen zoeken als het nodig is. Op zijn verzoek hebben we hem ons alarmsysteem ook even uitgelegd. Zij hebben inmiddels de tuin bladvrij wij moeten denk ik nog een keer bladharken omdat onze beuken hun bladeren maar niet loslaten. Na de hondenwandeling en een bezoekje aan Lina's ICA heb ik de groene achterwand van de keuken in ons gasthus nog een keer overgeschilderd met een tintje groenere verf en nog een stel gordijnen opgehangen. Dat stukje is nu klaar. Voor de rest is het aan Gerrit om het af te werken.
Gerrit heeft hout gezaagd en gestapeld. Onze houtopslag is nog niet dat je zegt van wat een enorme houtvoorraad maar zo hebben we in december wat te stoken. Wanneer we straks weggaan dekken we het hout af met een stuk plastic zodat het ook nog wat droog blijft.
Ook nu hebben we de haard 's avonds steeds al even branden. De kamer wordt er lekker warm van, zomerse temperaturen binnen zodat we als echte Zweden in ons hemdje binnen zitten.
Suzanne heeft vandaag wat aan haar onderzoek gewerkt. Het was een huiselijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten