donderdag 22 oktober 2015

Hösten i Undenäs

21 Oktober zijn we om 14.45 uur vertrokken uit Dokkum. Gerrit had zijn woensdag geruild met Theo (waarvoor dank) en zo konden we mooi bijtijds weg. Onze reis is zeer voorspoedig verlopen, we moesten alleen een half uurtje wachten op de boot, die zagen we net vertrekken toen we aan kwamen rijden. Om 3.15 reden we Undenäs binnen. Het is altijd een speciaal moment wanneer we ons huis zien en ons vergewissen dat alles oké is. Gerrit heeft de kachel aangezet, die heeft tijd nodig om het huis weer op te warmen en ik heb de auto leeggehaald. Daarna nog eventjes zitten bijkomen en daarna onder de wol.
Meestal zijn we de volgende ochtend wat brak van een nacht doorhalen maar dat viel vanmorgen mee. Na de boodschapjes heeft Gerrit een lekker ontbijtje gemaakt. 

Na het ontbijt hebben we een wandeling gemaakt met Arvid en Finn. Het weer laat wel wat te wensen  over het is een beetje motterig. Het is hier volop herfst, de wind ruist, het is motterig en de natuur heeft prachtige kleuren.

Bij de plaatselijke ICA lag een nieuw boekje over de omgeving. Het boekje beschrijft de maatschappelijke ontwikkeling van dit gebied van de middeleeuwen tot vandaag de dag. Ook in dit boekje wordt ons huis weer genoemd, ook de namen van de huisartsen die hier praktijk hebben gehad. Erg leuk om te lezen. Zo staat er bijvoorbeeld in dat ons huis (Karlsbo geheten) in 1944 door de gemeenschap is aangekocht om er een huisartsenpraktijk in te kunnen vestigen. Er is destijds 20.000 kronen voor betaald. Na aankoop is het gerenoveerd en is de aanbouw gerealiseerd.
Een groot del van de middag hebben ik wat zitten lanterfanten terwijl Gerrit inspectie doet van alles en nog wat. Hij heeft water in de CV gedaan en de radiators ontlucht. Alles functioneert nu naar behoren en van uur tot uur wordt ons huis warmer.
Om 16,00 uur ben ik ook nog even actief geworden. In ons gastenverblijf moet nog een radiator worden geplaatst. Die moest ik eerst nog schuren en schilderen. Nu het kouder wordt heb ik dat eerst maar gedaan. Zo kan de radiator morgen worden gemonteerd.


 Hier zit ik nog even bij de pedicure en de onderste foto toont twee uitgeputte honden.
Morgen komt Suzanne. Leuk!! We gaan haar ophalen van het vliegveld in Linköping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten