zaterdag 31 oktober 2015

Er zijn zo van die dingen....daar moet je je even toe zetten!

Gisterochtend na het ontbijt was het dan zover. Bijna een historisch moment zou je kunnen zeggen.
Het is nl zo dat twee jaar terug, toen we voor het eerst een periode in ons huis waren, was een van de eerste aankopen in de bouwmarkt een nieuwe WC bril. Een degelijke, van Deense makelij. Want je wilt toch eigenlijk wel graag op je eigen WC bril zitten toch.. 
Ja en dan heb je die nieuwe bril voor je WC maar dan ben je er nog niet, dan moet de montage nog geschieden. De bril stond geparkeerd naast de badkamer, zodat we hem elke dag konden zien, om hem maar niet te vergeten zou je kunnen zeggen. Elke vakantie zeiden we tegen elkaar,  'deze keer plaatsen we de nieuwe bril'. Maar nee hoor de bril bleef mooi in zijn doos staan waar die stond. Je moet je er even toe zetten zo'n klusje op te pakken; oude bril eraf monteren, nieuwe bril erop! Je moet op je knieën en met je hoofd onder de pot..... Gisterochtend bleek het moment te zijn. Gereedschap mee naar boven, onderzoeken hoe de oude bril bevestigd was. Dat was nog even een puzzel waar het spiegeltje met lampje bij moest helpen. Het was niet meteen duidelijk hoe de oude bril vast gemonteerd was. Tot bleek dat we hem er zo af konden tillen. Toen waren we toch al zo'n kwartiertje aan het zoeken geweest. Daarna was de nieuwe bril vlot geplaatst. Hij zit stevig vast en het is een pracht exemplaar, echt een lust voor het oog.
 Eindelijk onze eigen WC bril, dat zal lekker zitten!
Vervolgens zijn we naar Karlsborg gereden naar de Återvinning om daar ons afval gesorteerd naar grondstof, af te leveren. Deze keer heb ik daar geen foto's van gemaakt, we waren vlot klaar en zijn toen doorgereden, langs landelijke weggetjes kwamen we bij een schitterend uitzichtpunt bij Vaberget.


 Zeker een plekje om 's avonds eens naartoe te rijden en er te BBQ-en. De rest van de dag hebben we in de tuin doorgebracht. Gerrit heeft het hout gezaagd en gestapeld en met zeil bedekt en ik heb toch maar weer even bladeren geruimd.
 's Avonds hebben we yahtzee gespeeld. Gezellig bij het haardvuur. Eigenlijk was het mijn beurt om te winnen omdat eergisteren Suzanne had gewonnen en de avond daarvoor Gerrit. Maar helaas ... geen winst voor mij. De eeuwige tweede, dat is mijn lot bij dit spel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten